yeni tarif

Izgara Börek

Resim
Izgara Börek Tarifi Izgarada börek Döküm Tavada Izgara Börek   Bugün size çok kolay hazırlayacağınız ve çok kısa sürede pişen ızgara börek tarifimiz var. Izgarada pişmiş böreğin ilk kez otlusunu yemiş ve çok beğenmiştik. Çok hafif ve lezzetli olmuştu. Biz de ızgara böreği lor peynirli yaptık. Bazen insan pratik ve kolay tariflerle yemek hazırlamak istiyor. Kahvaltılarınız için kısa sürede hazırlanan bu böreği farklı içlerle de deneyebilirsiniz. Biz böreği ocak üstü döküm ızgarada yaptık. Döküm ızgarası olmayanlar tost makinesinde de deneyebilir. Diğer bir kolay börek tarifi için tavada börek tarifimize de göz atmanızı öneririz. Izgara Börek Malzemeleri 4 adet hazır yufka İç harcı için 400 gr kaşar lor peyniri Dereotu, maydanoz, taze nane (1 demet) Sos için 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı zeytinyağı 1 yumurta Izgara Börek Nasıl Yapılır Böreğin içini hazırlamak için bir kâsede böreklik peynir ve bir demet kıyılmış yeşilliği karıştıralım. Izgarayı

peynirli köz biber sarması

Közlenmiş Kırmızı Biber Mezesi
Kırmızı Biber Mezeleri
Kırmızı Biber Sarması
Kırmızı Biber Mezesi

Közlenmiş kırmızı biberle yapılan peynirli köz biber sarması davet sofraları ve gün sofraları için ideal bir tercih olabilir. Hem hazırlaması kolay, hem görünümü güzel hem de çok lezzetli kırmızıbiber mezesi bizim favorilerimizden. Köz biber sarmasının peynirli içini hazırlarken biz kurutulmuş kekik kullandık. Hemen tüketecekseniz peynire ince kıyılmış taze yeşillikler de ekleyebilirsiniz. Sarmaları taze soğan saplarını sıcak suda ıslatarak da bağlayabilirsiniz. Biz kürdanla süsleyerek sunmayı tercih ettik.
köz biber sarması
peynirli köz biber sarması
Malzemeler
8 adet kapya biber (büyük boy kırmızıbiber)
1 çay bardağı rendelenmiş keçi tulum peyniri
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (eski kaşar)
1 çay bardağı ceviz (dövülmüş)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kuru kekik veya kuru nane
1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
3 çorba kaşığı zeytinyağı

köz biber sarması
köz biber sarması


Peynirli Kırmızı Biber Sarması
Peynirli karışımı hazırlamak için tüm malzemeyi bir kaba koyup karıştıralım. Közlenmiş biberlerin kabuklarını soyduktan sonra bıçakla çizerek yaprak şeklinde açalım. Çekirdeklerini çıkardıktan sonra sap kısmına peynirli karışımdan koyup sigara böreği sarar gibi saralım. Üzerlerine kürdan batırıp servis tabağına sıralayalım. İsterseniz üzerine sızma zeytinyağı gezdirebilirsiniz. İster dilimleyerek isterseniz de tüm olarak sunabilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

lidaki nasıl pişirilir ? ızgara lidaki tarifi

Domates Kabuğundan Salça Yapımı

evde kırma yeşil zeytin nasıl yapılır