Izgara Börek
Izgara Börek Tarifi
Izgarada börek
Döküm Tavada Izgara Börek
Bugün size çok kolay hazırlayacağınız ve çok kısa sürede pişen ızgara börek tarifimiz var. Izgarada pişmiş böreğin ilk kez otlusunu yemiş ve çok beğenmiştik. Çok hafif ve lezzetli olmuştu. Biz de ızgara böreği lor peynirli yaptık. Bazen insan pratik ve kolay tariflerle yemek hazırlamak istiyor. Kahvaltılarınız için kısa sürede hazırlanan bu böreği farklı içlerle de deneyebilirsiniz. Biz böreği ocak üstü döküm ızgarada yaptık. Döküm ızgarası olmayanlar tost makinesinde de deneyebilir. Diğer bir kolay börek tarifi için tavada börek tarifimize de göz atmanızı öneririz.
Malzemeleri
4 adet hazır yufka
İç harcı için
400 gr kaşar lor peyniri
Dereotu, maydanoz, taze nane (1 demet)
Sos için
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yumurta
Böreğin içini hazırlamak için bir kâsede böreklik peynir ve bir demet kıyılmış yeşilliği karıştıralım. Izgarayı veya tost makinesini kızdıralım. Diğer bir kâsede bir çay bardağı süt, bir çay bardağı zeytinyağı ve yumurtayı çırpma teli ile karıştıralım. Yufkaları üst üste koyalım ve artı şeklinde keselim. 16 parça yufka olacak. Yufkalara fırça yardımı ile sostan sürelim. Üçgenin geniş kısmına lor peynirli içten koyalım. Yufkanın kenarlarını büküp sigara böreği şeklinde saralım. Izgara üzerinde börekleri altlı üstlü pişirelim.
Afiyet Olsun
.
Afiyet Olsun
.
Peynirli Izgara Börek
Izgara Böreği
Yorumlar
Yorum Gönder