yeni tarif

Izgara Börek

Resim
Izgara Börek Tarifi Izgarada börek Döküm Tavada Izgara Börek   Bugün size çok kolay hazırlayacağınız ve çok kısa sürede pişen ızgara börek tarifimiz var. Izgarada pişmiş böreğin ilk kez otlusunu yemiş ve çok beğenmiştik. Çok hafif ve lezzetli olmuştu. Biz de ızgara böreği lor peynirli yaptık. Bazen insan pratik ve kolay tariflerle yemek hazırlamak istiyor. Kahvaltılarınız için kısa sürede hazırlanan bu böreği farklı içlerle de deneyebilirsiniz. Biz böreği ocak üstü döküm ızgarada yaptık. Döküm ızgarası olmayanlar tost makinesinde de deneyebilir. Diğer bir kolay börek tarifi için tavada börek tarifimize de göz atmanızı öneririz. Izgara Börek Malzemeleri 4 adet hazır yufka İç harcı için 400 gr kaşar lor peyniri Dereotu, maydanoz, taze nane (1 demet) Sos için 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı zeytinyağı 1 yumurta Izgara Börek Nasıl Yapılır Böreğin içini hazırlamak için bir kâsede böreklik peynir ve bir demet kıyılmış yeşilliği karıştıralım. Izgarayı

Patlıcanlı Güveç

Patlıcanlı Güveç Tarifi

Patlıcan Güveç
Güveçte Patlıcan
Etli Patlıcan Güveç
Patlıcanlı Güveç Nasıl Yapılır
Patlıcanlı güveç yaparken malzemelerin en üstüne sebzeler yanmasın diye patlıcanın kabuklarını koyuyoruz. Özellikle odun fırınında pişerse bunu mutlaka yapmak gerekiyor. Aslında bu güvecin geleneksel pişirme şekli. Güveç tenceresinin üzeri alüminyum folyo ile kapatarak veya güveç tenceresinin kapağını kapatarak da pişirilip sebzelerin yanması önlenebilir. Güveci servis ederken dengeli servis yapabilmek için çukur bir servis tabağına güveç tenceresini ters çevirerek boşaltalım. Bir de patlıcanlı güveç yaparken kullandğımız patlıcanın cinsi ve körpeliği çok önemli. Biz-eğer bulabilirsek-çizgili patlıcan veya ebruli patlıcan (yöresel adı veya literatürdeki adı nedir bilemediğimiz için böyle diyoruz) kullanmaya özen gösteriyoruz.  Bölgesel olarak adları da değişiyor. Örneğin İzmir pazarlarında Manisa patlıcanı veya Manisa alacası olarak, Kayseri'de Yamula patlıcanı olarak adlandırılıyor. Mutlaka başka yörelerde de farklı farklı isimler kullanılıyordur. Bu patlıcanların içi beyaz oluyor ve pişince kararmıyor. Ayrıca daha sert ve sıkı olduğu için pişince dağılmıyor. Bir başka özellikleri de çok fazla çekirdekli olmamaları. 
Patlıcan Güveç
Patlıcanlı Güveç

ebruli patlıcan
çizgili patlıcanlar

Malzemeleri
1 kg patlıcan
500 gr kuzu eti (doğranmış)
500 gr domates (kabuklarırı soyulmuş ve doğranmış)
1 adet kuru soğan
8-10 diş sarımsak
2-3 adet yeşil sivri biber (kabaca doğranmış)
1 çay kaşığı karabiber
kekik
Tuz

Patlıcan Güveç Yapımı

Su dolu bir kaba kuzu etini koyalım ve bir saat kadar fazla kanını bırakmasını sağlayalım.
Patlıcanları yıkayıp kabuklarını tamamen soyup kuşbaşı doğrayalım. Kabukları bir kenara alalım.

Bir kaba üç litre kadar su koyalım. İçine tuz ekleyelim ve doğranmış patlıcanları tuzlu suya atalım.
Fırını 250 derecede ısıtalım.
Güveç
Patlıcanlı Güveç


Etleri süzelim ve güvecin tabanına yerleştirelim.
Üzerine karabiber, kekik ve tuzu serpelim.
Soğan ve sarımsakları etin üzerine yayalım.
Patlıcanları tuzlu sudan alıp suyunu süzdükten sonra soğanların üzerine koyalım ve üzerine bastırarak  boşlukları alalım .
Biberleri ekleyelim en üstüne domatesleri koyduktan sonra patlıcan kabukları ile örtelim.


İlk on beş-yirmi dakikadan sonra fırının ısısını 170 dereceye düşürelim
ve güvecin kapağını kapatalım.
Patlıcanlı Güveç
İki buçuk saat kadar pişirelim.
Güveç tenceresinin üzerinden patlıcan kabuklarını alıp tencereyi ters çevirerek uygun bir kaba boşaltalım.
Afiyet olsun.

Patlıcan Güveci

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

lidaki nasıl pişirilir ? ızgara lidaki tarifi

Domates Kabuğundan Salça Yapımı

evde kırma yeşil zeytin nasıl yapılır