yeni tarif

Izgara Börek

Resim
Izgara Börek Tarifi Izgarada börek Döküm Tavada Izgara Börek   Bugün size çok kolay hazırlayacağınız ve çok kısa sürede pişen ızgara börek tarifimiz var. Izgarada pişmiş böreğin ilk kez otlusunu yemiş ve çok beğenmiştik. Çok hafif ve lezzetli olmuştu. Biz de ızgara böreği lor peynirli yaptık. Bazen insan pratik ve kolay tariflerle yemek hazırlamak istiyor. Kahvaltılarınız için kısa sürede hazırlanan bu böreği farklı içlerle de deneyebilirsiniz. Biz böreği ocak üstü döküm ızgarada yaptık. Döküm ızgarası olmayanlar tost makinesinde de deneyebilir. Diğer bir kolay börek tarifi için tavada börek tarifimize de göz atmanızı öneririz. Izgara Börek Malzemeleri 4 adet hazır yufka İç harcı için 400 gr kaşar lor peyniri Dereotu, maydanoz, taze nane (1 demet) Sos için 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı zeytinyağı 1 yumurta Izgara Börek Nasıl Yapılır Böreğin içini hazırlamak için bir kâsede böreklik peynir ve bir demet kıyılmış yeşilliği karıştıralım. Izgarayı

tepsi kebabı

Antakya Tepsi Kebabı
Tepsi kebabı tarifi
Tepsi kebabı
Kebap tarifleri
Antakya tepsi kebabı neredeyse Antakya’nın sembolü haline gelmiş geleneksel bir yemektir. Kıyma kebabının küçük dokunuşlarla farklılaştırılıp tepsiye basılarak pişirilenidir diyebiliriz. O bölgenin tamamında yapılan ve ünü bütün ülkemize yayılan nefis bir fırın yemeğidir. Bir de Çorum’un İskilip ilçesinde gelenekselleşmiş bir tepsi kebabıdaha vardır.  İskilip tepsi kebabı, evlerde pişirilmek yerine esnafın topluca hazırlayıp en yakın mahalle fırınında pişirilerek öğle yemeği olarak yedikleri farklı bir yemektir.  
Antakya Tepsi Kebabı
Antakya Tepsi Kebabı
Antakya Tepsi Kebabı İçin Malzemeler:
1 kg kıyma (dana ve kuzu karışık)
3 adet kuru soğan
5-6 diş sarımsak
1 adet kapya biber
3 adet orta boy domates
1 demet maydanoz (yıkanmış, ince kıyılmış)
1 demet taze nane (yıkanmış, ince kıyılmış)
1 çorba kaşığı biber salçası
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
Kimyon
Kekik
Üzeri İçin:
4 adet yeşilbiber (çekirdekleri çıkarılmış, ikiye bölünmüş)
3 adet domates (dilimlenmiş)
1 çay bardağı su
Antakya Tepsi Kebabı yapılışı
Fırını 180 derecede ısıtalım.
Kuru soğanları pirinç tanesi kadar küçük doğrayalım. Sarımsakları bıçakla ince kıyalım. Bir kaba kıymayı koyalım.1 adet kapya biberin çekirdeklerini çıkaralım, yıkayalım ve çok küçük doğrayalım. Domatesleri yıkayıp kabuklarını soyalım ve küçük doğrayalım. Nane ve maydanozu yıkayıp, temizleyip ince doğrayalım. Hazırladığımız sebzeleri kıymaya ilave edelim. Salçayı ve baharatları da ilave ettikten sonra iyice yoğuralım. 
Antakya Tepsi Kebabı
Antakya Tepsi Kebabı fırından çıktı, dilimlendi, servise hazır
Kıymayı fırın tepsisine bir parmak kalınlığına gelecek şekilde bastırarak yayalım. Üzeri için 4 adet yeşil biberi yıkayalım, çekirdeklerini çıkaralım ve ikiye bölelim. 3 adet domatesi de yıkayıp dilimleyelim. Biber domatesleri tepsinin üzerine dizelim.Bir çay bardağı suyu gezdirip tepsiyi fırına sürelim ve yirmi dakika kadar pişirelim. Dilimleyerek servis yapalım. Afiyet Olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

lidaki nasıl pişirilir ? ızgara lidaki tarifi

Domates Kabuğundan Salça Yapımı

evde kırma yeşil zeytin nasıl yapılır