yeni tarif

Izgara Börek

Resim
Izgara Börek Tarifi Izgarada börek Döküm Tavada Izgara Börek   Bugün size çok kolay hazırlayacağınız ve çok kısa sürede pişen ızgara börek tarifimiz var. Izgarada pişmiş böreğin ilk kez otlusunu yemiş ve çok beğenmiştik. Çok hafif ve lezzetli olmuştu. Biz de ızgara böreği lor peynirli yaptık. Bazen insan pratik ve kolay tariflerle yemek hazırlamak istiyor. Kahvaltılarınız için kısa sürede hazırlanan bu böreği farklı içlerle de deneyebilirsiniz. Biz böreği ocak üstü döküm ızgarada yaptık. Döküm ızgarası olmayanlar tost makinesinde de deneyebilir. Diğer bir kolay börek tarifi için tavada börek tarifimize de göz atmanızı öneririz. Izgara Börek Malzemeleri 4 adet hazır yufka İç harcı için 400 gr kaşar lor peyniri Dereotu, maydanoz, taze nane (1 demet) Sos için 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı zeytinyağı 1 yumurta Izgara Börek Nasıl Yapılır Böreğin içini hazırlamak için bir kâsede böreklik peynir ve bir demet kıyılmış yeşilliği karıştıralım. Izgarayı

turp otu salatası nasıl yapılır

Turp Otu Salatası
Haşlanmış Ot Salataları
Bugün Turp otu salatası tarifimiz var.  Ege’de haşlanarak salatası yapılan otların başında yabani turp otu ve radika (hindiba) geliyor. Turp otu özellikle Giritli’lerin en sevdiği otların başında gelir. Turp otu salatası, bol limon ve sızma zeytinyağı ile tadına doyulmaz bir lezzet haline geliyor. Ancak otların renginin bozulmaması için salataya, limon ve zeytinyağı servis edilirken konmalıdır. Turp otu salatasının parlak ve yeşil görünümlü olanı makbuldür. Sebzelerin yeşil renklerinin canlı ve parlak kalmasının püf noktası sebzeleri haşladıktan sonra içi buzlu su dolu bir kaba alınmasıdır. Soğuk suyun içinde pişme durur ve sebzeler hem diriliğini hem renklerini korurlar. Haşladığınız turp otlarının tamamını bir kere de kullanmayacaksanız renklerini ve canlılıklarını kaybetmemeleri için soslamadan saklamanız gerekir.
yabani Turp Otu Salatası
yabani Turp Otu Salatası


yabani Turp Otu 
Malzemeler
1 demet turp otu
Sızma zeytinyağı
Limon
Tuz

Yapılışı
Turp otunu temizleyip yıkadıktan sonra kabaca doğrayın.
Büyük bir tencereye üçte ikisini suyla doldurun. Su kaynayınca bir tatlı kaşığı tuz ekleyin ve turp otlarını kaynayan suya atın. Tencerenin kapağını kapatmayın.
Bir kaba soğuk su hazırlayın.
Turplar pişip arzu ettiğiniz yumuşaklığa gelince delikli kepçe ile soğuk suyun içine alın.
Daha sonra gene delikli kepçe ile sularını süzdürerek servis tabağına alın.
Servis anında üzerine bol sızma zeytinyağı ve limon gezdirin.
Limon dilimi, siyah zeytin ve kurutulmuş domates ya da biberle süsleyerek servis edin.
Afiyet olsun.

Ege otları hakkında daha fazla bilgi için





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

lidaki nasıl pişirilir ? ızgara lidaki tarifi

Domates Kabuğundan Salça Yapımı

evde kırma yeşil zeytin nasıl yapılır