yeni tarif

Izgara Börek

Resim
Izgara Börek Tarifi Izgarada börek Döküm Tavada Izgara Börek   Bugün size çok kolay hazırlayacağınız ve çok kısa sürede pişen ızgara börek tarifimiz var. Izgarada pişmiş böreğin ilk kez otlusunu yemiş ve çok beğenmiştik. Çok hafif ve lezzetli olmuştu. Biz de ızgara böreği lor peynirli yaptık. Bazen insan pratik ve kolay tariflerle yemek hazırlamak istiyor. Kahvaltılarınız için kısa sürede hazırlanan bu böreği farklı içlerle de deneyebilirsiniz. Biz böreği ocak üstü döküm ızgarada yaptık. Döküm ızgarası olmayanlar tost makinesinde de deneyebilir. Diğer bir kolay börek tarifi için tavada börek tarifimize de göz atmanızı öneririz. Izgara Börek Malzemeleri 4 adet hazır yufka İç harcı için 400 gr kaşar lor peyniri Dereotu, maydanoz, taze nane (1 demet) Sos için 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı zeytinyağı 1 yumurta Izgara Börek Nasıl Yapılır Böreğin içini hazırlamak için bir kâsede böreklik peynir ve bir demet kıyılmış yeşilliği karıştıralım. Izgarayı

cibez salatası tarifi

resimli cibez salatası tarifi

cibez salatası yemek tarifi
cibes salatası tarifleri resimli
cibez nasıl pişirilir
cibez nedir, lahana cibezi
cibes salatası tarifi,
Elimden geldiği kadar mevsimine uygun tarifler paylaşmaya çalışıyorum. Cibezve cibez salatası bunlardan biri. Gerçi İzmir veya Egeli olmayanların çok bilmediğini ve tüketmediğini zannediyorum ama cibez bizim kış sofralarımızın vazgeçilmezlerinden. İster salataolarak adlandırın isterseniz de meze.
Cibez nedir diye merak edenler için küçük bir bilgi verelim.  Aslında lahananın yetiştiği her yerde olan fakat beslenme alışkanlıklarının farklılığı nedeniyle sadece Ege Bölgesi'nde özellikle İzmir'de çok bilinen ve tüketilen bir sebze. Cibez, lahananın hasattan sonra toprakta canlı kalan kökleri üzerinde kendiliğinden oluşan lahana filizleridir. Bunlar toplanarak semt pazarlarında ve manavlarda satılır. Biraz büyükçe olanları görüntü olarak karalahanagibi görünseler de karalahana ile ilgisi yoktur.
cibez salatası tarifi
cibez salatası
Cibez salatası için Malzemeler;

cibez 



500 gr taze cibez
3-4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 çay bardağı turunç suyu (yoksa 3 çorba kaşığı üzüm sirkesi, limon suyu da olabilir, ama biz turunç suyunu tercih ediyoruz.)
4 adet taze sarımsak (yeşil yaprakları ile birlikte ince doğranmış, bulamazsanız ince kıyılmış kuru sarımsak da kullanabilirsiniz.)
Pul biber (opsiyonel)
Tuz








cibez salatası yapılışı,


Cibezleri güzelce temizleyerek bol suda yıkayalım.
Dış yapraklarının kötü olanlarını atalım.
Büyük bir haşlama tenceresinde kaynamakta olan tuzlu suda 3-4 dakika haşlayalım.
Haşlandıktan sonra delikli kepçe ile buzlu soğuk suyun içine alarak şoklayın. (bu işlem sebzelerin çok çabuk soğuyarak pişmeyi durdurarak, renklerinin kaybolmaması ve canlı kalmaları için yapılır)
cibez salatası tarifi
cibez salatası
Cibezleri buzlu suda soğuttuktan sonra servis tabağına alıyoruz.
Çukur bir kapta zeytinyağı, sirke, tuz ve kıyılmış sarımsakları karıştırarak sosu hazırlıyoruz.
Hazırladığımız sosu cibezlerin üstüne dökerek servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.

Not: Cibezlerin renginin bozulmaması için sosu önceden değil sofrada dökmenizi tavsiye ederiz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

lidaki nasıl pişirilir ? ızgara lidaki tarifi

Domates Kabuğundan Salça Yapımı

evde kırma yeşil zeytin nasıl yapılır