Portakallı yoğurt tatlısı tarifi
Yoğurt tatlısı nasıl yapılır
İrmikli yoğurt tatlısı
Annemin tarif defterinden uyguladığım yoğurt tatlısını bu kez portakallı yaptım. Portakallı yoğurt tatlısı hem hafif hem de çok lezzetli oldu. Diğer ölçüler sabit kalmak üzere irmikle unun toplamını 2,5 bardak olarak belirlersek irmik ve un oranını damak zevkimize göre ayarlayabiliriz. Örneğin 2 bardak un ve yarım bardak irmik ölçüsüyle yaparsak tatlımız daha pandispanya kıvamında 1,5 su bardağı un 1 su bardağı irmik yaparsak daha revaniye yakın oluyor. Benim verdiğim ölçüler tam da bizim damak tadımıza göre. Çok güzel bir yoğurt tatlısı tarifi. Tam da portakal mevsiminde portakallı yoğurt tatlısını denemenizi tavsiye ederiz.
 |
portakallı yoğurt tatlısı |
Yoğurt tatlısı malzemeleri
1+ ¾ su bardağı un
¾ su bardağı irmik
(İrmik ile unun toplamı 2,5 su bardağı olacak)
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı toz şeker
4 adet yumurta
1 adet portakal kabuğunun rendesi
1 paket karbonat (5 gr)
1 fiske tuz
Şurubu için
4 su bardağı su
1 su bardağı portakal
4 su bardağı toz şeker
Fırını 180 derecede ısıtalım.
Yoğurt tatlısı yapımı
Yumurtaların sarılarıyla beyazlarını ayırıp ayrı kâselere alalım. Yumurta sarılarına bir bardak toz şekeri ekleyip beyazlaşana kadar mikserle çırpalım. Yoğurdu da ekleyip biraz daha karıştıralım.
 |
portakallı yoğurt tatlısı |
Un, tuz ve karbonatı birlikte eleyelim irmiği de ekleyerek bu karışıma ekleyelim.
Bir dakika kadar mikserin yavaş devriyle, sonra hızlı devriyle 3-4 dakika karıştıralım ve bir kenara alalım.
Yumurta beyazlarını önce yavaş sonra hızlı devirde kar haline gelene kadar çırpalım.
Hazırladığınız yumurta beyazını hamur karışımına ekleyelim.
Portakal kabuğu rendesini de ekleyelim.
Metal bir kaşık yardımıyla alttan üste doğru tek yönlü karıştırarak hamur ve yumurta beyazı karışımını birbirine iyice yedirelim.
Borcamı tereyağı ile yağlayalım. Hamuru döküp önceden ısıttığımız fırına sürelim.
Tatlı fırında pişmekte iken şurup malzemelerinin tamamını uygun bir tencereye koyalım.
15- 20 dakika kaynatalım.
Ocağı söndürüp ılımaya bırakalım.
Tatlıyı fırından aldıktan ve ılıdıktan sonra bıçakla uygun porsiyonlara bölelim.
Kepçe ile şurubun tamamını üzerine gezdirerek dökelim ve üstünü yağlı kâğıtla örterek soğumaya bırakalım.
Şurup ve tatlının ılık olması gerekiyor.
Afiyet Olsun
Yorumlar
Yorum Gönder