yeni tarif

Izgara Börek

Resim
Izgara Börek Tarifi Izgarada börek Döküm Tavada Izgara Börek   Bugün size çok kolay hazırlayacağınız ve çok kısa sürede pişen ızgara börek tarifimiz var. Izgarada pişmiş böreğin ilk kez otlusunu yemiş ve çok beğenmiştik. Çok hafif ve lezzetli olmuştu. Biz de ızgara böreği lor peynirli yaptık. Bazen insan pratik ve kolay tariflerle yemek hazırlamak istiyor. Kahvaltılarınız için kısa sürede hazırlanan bu böreği farklı içlerle de deneyebilirsiniz. Biz böreği ocak üstü döküm ızgarada yaptık. Döküm ızgarası olmayanlar tost makinesinde de deneyebilir. Diğer bir kolay börek tarifi için tavada börek tarifimize de göz atmanızı öneririz. Izgara Börek Malzemeleri 4 adet hazır yufka İç harcı için 400 gr kaşar lor peyniri Dereotu, maydanoz, taze nane (1 demet) Sos için 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı zeytinyağı 1 yumurta Izgara Börek Nasıl Yapılır Böreğin içini hazırlamak için bir kâsede böreklik peynir ve bir demet kıyılmış yeşilliği karıştıralım. Izgarayı

Evde hardal yapımı

Hardal yapımı

Ev yapımı hardal
Hardal sosu
Evde hardal nasıl yapılır
Evde hardal yapımı oldukça kolay
Bu tür sos ve gıdalarda eğer evde yapılabilecek bir şeyse genellikle evde yapmayı tercih ediyoruz. Ne zaman, herhangi bir yerde değişik bir sos görsek veya yesek ev yapımı olur mu acaba bir denesek mi diyoruz. Hardal da uzun yıllardan beri evde kendimizin yaptığı soslardan birisi. Bu nedenle evde hardal nasıl yapılır, bloğumuzda da paylaşalım istedik. Hardal sosu özellikle ızgara etlerle çok güzel oluyor. Ayrıca patates kızartması, patates salatası, yumurta salatası ve sebze salatalarında da kullanıyoruz. Biz hardal tozunu aktardan alıyoruz. Özyer markayı tercih ediyoruz. (hardal tozu satan başka bir marka var mı onu da bilmiyoruz)Yurt dışından getirecek veya getirtecek olursanız colman's ı tavsiye ederiz. 
hardal yapımı
ev yapımı hardal 
Hardal tohumlarının çok farklı renkleri ve çeşitleri var. Sarı kahverengi ve siyah gibi. Biz genelde sarı ve kahverengi renkte olanları kullanıyoruz ve acısını tercih ediyoruz. Acısı çok çok acı oluyor. Çok fazla acı sevmeyenler acı ve tatlı hardal tozunu karıştırarak yapabilir. Biz evde hardal yaparken elma sirkesi kullanıyoruz mevsimine denk gelirse sirke yerine koruk suyu da kullanıyoruz. Sirke ile yapılan hardallara continental hardal deniyor. Hardal sosunu yaptığınız zaman buzdolabında saklamanız gerekir.





Malzemeler
50 gr acı hardal tozu (hardal bitkisinin tohumlarının öğütülmesi ile elde ediliyor)
120 ml elma veya üzüm sirkesi (Biz elma sirkesini tercih ediyoruz)
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı şeker








hardal yapılışı

Bir kasenin içine elma sirkesini dökelim. İçine hardal tozu, şeker ve tuzu ekleyelim. Bütün malzemeyi karıştıralım. Karışım krem gibi veya diş macunu kıvamına gelince temiz bir kavanoza alalım. Kavanozun ağzını sıkıca kapatalım ve buzdolabına koyalım. Buzdolabında hardalın olgunlaşıp tam tadını bulması için bir hafta kadar bekletmek yeterlidir. Oda sıcaklığında bekletirseniz olgunlaşma süresi kısalır ama bu şekilde uzun süre saklayamazsınız. Hardalı kullanırken her seferinde mutlaka temiz bir bıçakla alın ve kavanozun kapağını sürekli kapalı tutun, aksi halde rayihası ve baharlı tadı kaybolabilir ve daha çabuk bozulabilir.
Afiyet Olsun.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

lidaki nasıl pişirilir ? ızgara lidaki tarifi

Domates Kabuğundan Salça Yapımı

evde kırma yeşil zeytin nasıl yapılır