yeni tarif

Izgara Börek

Resim
Izgara Börek Tarifi Izgarada börek Döküm Tavada Izgara Börek   Bugün size çok kolay hazırlayacağınız ve çok kısa sürede pişen ızgara börek tarifimiz var. Izgarada pişmiş böreğin ilk kez otlusunu yemiş ve çok beğenmiştik. Çok hafif ve lezzetli olmuştu. Biz de ızgara böreği lor peynirli yaptık. Bazen insan pratik ve kolay tariflerle yemek hazırlamak istiyor. Kahvaltılarınız için kısa sürede hazırlanan bu böreği farklı içlerle de deneyebilirsiniz. Biz böreği ocak üstü döküm ızgarada yaptık. Döküm ızgarası olmayanlar tost makinesinde de deneyebilir. Diğer bir kolay börek tarifi için tavada börek tarifimize de göz atmanızı öneririz. Izgara Börek Malzemeleri 4 adet hazır yufka İç harcı için 400 gr kaşar lor peyniri Dereotu, maydanoz, taze nane (1 demet) Sos için 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı zeytinyağı 1 yumurta Izgara Börek Nasıl Yapılır Böreğin içini hazırlamak için bir kâsede böreklik peynir ve bir demet kıyılmış yeşilliği karıştıralım. Izgarayı

Yılbaşı Tatlısı (Melomakarona)

Yılbaşı Tatlısı Tarifi

Yunan Kalburabastısı
Melomakarona tarifi
Yılbaşı Tatlısı (Melomakarona )
Yılbaşı sofrası için hangi tatlıyı yapacağınızı düşündünüz mü ? Henüz kararını vermeyenler için nefis bir yılbaşı tatlısı önerimiz olacak. Önereceğimiz yılbaşı tatlısının adı melomakorona. Yunanlıların noelde yaptıkları portakal aromalı bu nefis tatlı bizim kalburabastı tatlımıza çok benziyor. İçindeki tarçın, karanfil gibi aromalar tatlıya çok hoş bir lezzet ve aroma veriyor. Ballı şurubu ile de lezzetine son noktayı koyuyor. Biz bu tatlıyı o kadar çok seviyoruz ki sık sık yapıyoruz.
Yılbaşı Tatlısı (Melomakarona)
Yılbaşı Tatlısı (Melomakarona)
Hamuru için malzemeler
3,5 su bardağı un
1 su bardağı zeytinyağı
½ su bardağı pudra şekeri
½ su bardağı portakal suyu
½ su bardağı süt
1 portakalın kabuğunun rendesi (ince rendelenmiş)
1/2 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığının ucu ile toz karanfil
1 çay bardağı dövülmüş fındık ya da ceviz
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı hamur kabartma tozu

Şurubu için malzemeler
2 su bardağı su
1 su bardağı bal
1 su bardağı şeker
2-3 damla limon suyu

Melomakarona Yapılışı


Fırını 170 derecede ısıtalım. Fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirelim.
Tatlının şurubunu yapmak için bir tencerede su, şeker ve balı kaynatalım.
Şurup 5 dakika kadar kaynayınca 2-3 damla limon suyunu koyup soğuması için bir kenara alalım.
Bir kaseye şeker, zeytinyağı, süt, portakal suyunu koyalım.
Diğer bir kâseye unu hamur kabartma tozu ve karbonatla birlikte eleyelim.
Unun üzerine portakal kabuğu rendesi, dövülmüş fındık ya da ceviz karanfil veya tarçını ekleyelim.
Sıvı karışıma unlu karışımdan azar azar ekleyip yoğuralım.



Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım ve oval şeklinde kurabiyeler yapıp fırın tepsisine dizelim.
Fırında 25-30 dakika kadar pişirelim.
Kurabiyeler pişince soğumuş olan şurubun içine atalım.
Daha sonra servis tabağına alalım ve üzerine dövülmüş fındık, susam ve tarçın karışımı serpelim.
Afiyet Olsun.

Tarif için www.pembekekik.com a teşekkürler. Pembe kekik tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

lidaki nasıl pişirilir ? ızgara lidaki tarifi

Domates Kabuğundan Salça Yapımı

evde kırma yeşil zeytin nasıl yapılır