yeni tarif

Izgara Börek

Resim
Izgara Börek Tarifi Izgarada börek Döküm Tavada Izgara Börek   Bugün size çok kolay hazırlayacağınız ve çok kısa sürede pişen ızgara börek tarifimiz var. Izgarada pişmiş böreğin ilk kez otlusunu yemiş ve çok beğenmiştik. Çok hafif ve lezzetli olmuştu. Biz de ızgara böreği lor peynirli yaptık. Bazen insan pratik ve kolay tariflerle yemek hazırlamak istiyor. Kahvaltılarınız için kısa sürede hazırlanan bu böreği farklı içlerle de deneyebilirsiniz. Biz böreği ocak üstü döküm ızgarada yaptık. Döküm ızgarası olmayanlar tost makinesinde de deneyebilir. Diğer bir kolay börek tarifi için tavada börek tarifimize de göz atmanızı öneririz. Izgara Börek Malzemeleri 4 adet hazır yufka İç harcı için 400 gr kaşar lor peyniri Dereotu, maydanoz, taze nane (1 demet) Sos için 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı zeytinyağı 1 yumurta Izgara Börek Nasıl Yapılır Böreğin içini hazırlamak için bir kâsede böreklik peynir ve bir demet kıyılmış yeşilliği karıştıralım. Izgarayı

güveçte sucuklu kuru fasulye

Sucuklu Kuru Fasulye – Güveçte

Güveçte Sucuklu kuru fasulye tarifi
Sucuklu kuru fasulye nasıl yapılır
Kuru fasulye yemeği

Bizim evde kuru fasulye çok sevilir. Öncelikle dermason fasulye, ispir fasulyesi, horoz fasulyesi ve diğer hepsi! Kuru fasulyenin yanına bir de pilav ve turşu oldu mu tamamdır. Kuru fasulyeyi büyük boy güveç tencerede de pişirebilirsiniz. Ben bu kez çelik tencerede pişirip sonra porsiyonluk güveçlerde servis yaptım. Bu arada görüntüdeki turşular da kendi ev yapımı turşularım.

güveçte kuru fasulye
güveçte sucuklu kuru fasulye
Malzemeler
2 su bardağı kuru fasulye (akşamdan ıslatılmış)
3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan (küçük doğranmış)
1 tatlı kaşığı dolusu biber salçası
1 tatlı kaşığı dolusu domates salçası
1 tatlı kaşığı beyaz un
1 çay kaşığı pul biber (acı-tatlı tercihi size kalmış)
½ çay kaşığı kimyon
½ çay kaşığı
1 fiske tuz
100-150 gr sucuk(halka halinde dilimlenmiş)

Kuru fasulye yemeği yapılışı


güveçte sucuklu kuru fasulye
sucuklu kuru fasulye
Akşamdan ıslatılan kuru fasulyeyi yumuşayana kadar haşlayalım. Soğanları küçük doğrayalım.
Fasulyelerin pişmesine yakın bir tavada yağı kızdıralım ve soğanları ekleyelim.
Soğanlar kavrulunca sucuğu ekleyip soğanlarla birlikte 1-2 dakika soteleyelim.
Unu ekleyerek unla birlikte bir-iki dakika daha kavuralım.
Daha sonra salçayı ekleyip karıştıralım.
Tenceredeki fasulyenin haşlama suyundan ilave ederek sosu bir taşım kaynatalım.
Hazırladığımız sosu fasulyelerin olduğu tencereye aktardıktan sonra tuz, pul biber ve kimyonu ekleyelim.

Yaklaşık on dakika kadar daha kaynatarak fasulyeler ve sos iyice bütünleşince ateşten alalım.

sucuklu kuru fasulye
sucuklu kuru fasulye
Isıtılmış toprak güveçlere paylaştırıp servis yapalım.

Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

lidaki nasıl pişirilir ? ızgara lidaki tarifi

Domates Kabuğundan Salça Yapımı

evde kırma yeşil zeytin nasıl yapılır