yeni tarif

Izgara Börek

Resim
Izgara Börek Tarifi Izgarada börek Döküm Tavada Izgara Börek   Bugün size çok kolay hazırlayacağınız ve çok kısa sürede pişen ızgara börek tarifimiz var. Izgarada pişmiş böreğin ilk kez otlusunu yemiş ve çok beğenmiştik. Çok hafif ve lezzetli olmuştu. Biz de ızgara böreği lor peynirli yaptık. Bazen insan pratik ve kolay tariflerle yemek hazırlamak istiyor. Kahvaltılarınız için kısa sürede hazırlanan bu böreği farklı içlerle de deneyebilirsiniz. Biz böreği ocak üstü döküm ızgarada yaptık. Döküm ızgarası olmayanlar tost makinesinde de deneyebilir. Diğer bir kolay börek tarifi için tavada börek tarifimize de göz atmanızı öneririz. Izgara Börek Malzemeleri 4 adet hazır yufka İç harcı için 400 gr kaşar lor peyniri Dereotu, maydanoz, taze nane (1 demet) Sos için 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı zeytinyağı 1 yumurta Izgara Börek Nasıl Yapılır Böreğin içini hazırlamak için bir kâsede böreklik peynir ve bir demet kıyılmış yeşilliği karıştıralım. Izgarayı

nohutlu firik pilavı tarifi

Nohutlu firik pilavı

Firik pilavı nasıl yapılır
Nohutlu firik pilavı
Firik nedir
Firik pilavı isli tadı ile farklı ve çok güzel bir lezzet.
Firik nedir diye merak edenler için firik;
Buğday başaklarının henüz tam olgunlaşmadan alevli ateşte tütsülendikten sonra kabuklarından temizlenerek elde edilen buğday-bulgur arası bir üründür.  Özellikle Gaziantep yöresinde çok yaygın olarak kullanılır ve çok çeşitli şekillerde pişirilebilir.
Biz bu kez nohutlu firik pilavı yaptık ve nohutlu firik pilavı tarifi paylaşmayı tercih ettik. Firik pilavı aynen bulgur gibi pişiriliyor ama biraz daha fazla su çektiği için suyunu fazla tutmak gerekiyor.
firik pilavı
nohutlu firik pilavı 
Malzemeler
2 su bardağı firik
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası (acı-tatlı tercihi size kalmış)
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 adet kuru soğan (küçük doğranmış)
Taze çekilmiş karabiber
Tuz
4 su bardağı kaynar et suyu

nohutlu firik pilavı yapılışı

Firiği ılık suda bir saat kadar bekletelim.
Pilav tenceresine yağı koyalım. Yağ kızınca soğanları koyup kavuralım.
Salçayı ekleyip iki-üç dakika kadar daha kavurduktan sonra kaynar et suyunu ekleyelim. Su kaynayınca tuz ve karabiberi ekleyelim.
Daha önce ıslattığımız firikleri süzelim ve tencereye ekleyelim.
Su tekrar kaynamaya başlayınca bir iki dakika daha yüksek ateşte kaynatıp nohutları ekleyelim.
firik pilavı
firik pilavı
Ocağın altını kısıp düşük ısıda suyunu çekene kadar (yaklaşık yirmi dakika kadar) tencerenin kapağı kapalı olarak pişirelim.
Firik pilavı pişince ocağı söndürüp tencerenin kapağını açmadan on beş dakika dinlendirelim.
Servis yapmadan önce firik pilavını karıştırarak harmanlayalım ve ılık olarak servis yapalım.
Afiyet Olsun.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

lidaki nasıl pişirilir ? ızgara lidaki tarifi

Domates Kabuğundan Salça Yapımı

evde kırma yeşil zeytin nasıl yapılır