yeni tarif

Izgara Börek

Resim
Izgara Börek Tarifi Izgarada börek Döküm Tavada Izgara Börek   Bugün size çok kolay hazırlayacağınız ve çok kısa sürede pişen ızgara börek tarifimiz var. Izgarada pişmiş böreğin ilk kez otlusunu yemiş ve çok beğenmiştik. Çok hafif ve lezzetli olmuştu. Biz de ızgara böreği lor peynirli yaptık. Bazen insan pratik ve kolay tariflerle yemek hazırlamak istiyor. Kahvaltılarınız için kısa sürede hazırlanan bu böreği farklı içlerle de deneyebilirsiniz. Biz böreği ocak üstü döküm ızgarada yaptık. Döküm ızgarası olmayanlar tost makinesinde de deneyebilir. Diğer bir kolay börek tarifi için tavada börek tarifimize de göz atmanızı öneririz. Izgara Börek Malzemeleri 4 adet hazır yufka İç harcı için 400 gr kaşar lor peyniri Dereotu, maydanoz, taze nane (1 demet) Sos için 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı zeytinyağı 1 yumurta Izgara Börek Nasıl Yapılır Böreğin içini hazırlamak için bir kâsede böreklik peynir ve bir demet kıyılmış yeşilliği karıştıralım. Izgarayı

pekmezli kek

Pekmezli kek nasıl yapılır

Kakaolu pekmezli kek
Pekmezli kek tarifi
Soğuk kış günlerinde okuldan eve gelince bir bardak ılık sütün yanına konulan bir dilim kek ya da bir kurabiye çocukluğun en güzel anılarındandır. Evin, annenin sıcaklığını hatırlatır hep. Ben çocuklarım küçükken onlar için birçok kez pekmezli kek yaptım. Bu hafta sonu da pekmezli keki küçük misafirimiz Emir için yaptım. Yılların tarifi pekmezli kek formundan hiçbir şey kaybetmemişti. Pekmezli kek yumuşacık, ağızda dağılan, nefis bir kek oldu. Kakaolu ve pekmezli oluşu da çikolata görünümünü çağrıştırdığı için çocukları cezbediyor.
pekmezli kakaolu kek
pekmezli kakaolu kek
Malzemeler
180 gr un
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
125 ml sıvı yağ
125 ml süt
3 çorba kaşığı kakao (silme)
1 paket kabartma tozu (5 gr)
1 paket karbonat (5 gr)
2-3 çorba kaşığı üzüm pekmezi

pekmezli kek yapımı


Fırını 175 dereceye ayarlayarak ısıtalım. Kek kalıbını katı yağla iyice yağlayalım.
Un, kakao, kabartma tozu ve karbonatı hep birlikte bir kaba eleyelim. Hepsini birlikte elemek kuru malzemelerin içine daha fazla hava almasını ve kekin daha iyi kabarmasını sağlamak için iyi bir yöntemdir.

Çırpma kabında yumurta ve toz şekeri mikserle beş dakika kadar çırpalım. Sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edelim.
Unlu karışımı ve sütü kaba ekleyelim. Kaşıkla dıştan içe doğru karıştırarak kek hamurunun homojen hale gelmesini sağlayalım.
Kek karışımını katı yağla yağladığımız kalıba dökerek fırına sürelim ve 45 dakika pişirelim.

Afiyet Olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

lidaki nasıl pişirilir ? ızgara lidaki tarifi

Domates Kabuğundan Salça Yapımı

evde kırma yeşil zeytin nasıl yapılır