yeni tarif

Izgara Börek

Resim
Izgara Börek Tarifi Izgarada börek Döküm Tavada Izgara Börek   Bugün size çok kolay hazırlayacağınız ve çok kısa sürede pişen ızgara börek tarifimiz var. Izgarada pişmiş böreğin ilk kez otlusunu yemiş ve çok beğenmiştik. Çok hafif ve lezzetli olmuştu. Biz de ızgara böreği lor peynirli yaptık. Bazen insan pratik ve kolay tariflerle yemek hazırlamak istiyor. Kahvaltılarınız için kısa sürede hazırlanan bu böreği farklı içlerle de deneyebilirsiniz. Biz böreği ocak üstü döküm ızgarada yaptık. Döküm ızgarası olmayanlar tost makinesinde de deneyebilir. Diğer bir kolay börek tarifi için tavada börek tarifimize de göz atmanızı öneririz. Izgara Börek Malzemeleri 4 adet hazır yufka İç harcı için 400 gr kaşar lor peyniri Dereotu, maydanoz, taze nane (1 demet) Sos için 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı zeytinyağı 1 yumurta Izgara Börek Nasıl Yapılır Böreğin içini hazırlamak için bir kâsede böreklik peynir ve bir demet kıyılmış yeşilliği karıştıralım. Izgarayı

Patlıcan-Patates-Kabak Karışık Musakka

Karışık Sebzeli Musakka

Fırında Musakka
Musakka Yemeği Tarifi
Musakka Nasıl Yapılır
Bugün patlıcan, patates ve kabak ile yaptığımız fırında karışık sebzeli musakka yemeğimiz var. Musakka dilimize arapçadan gelmiş. En sevilen ve yaygın olarak yapılanı patlıcan musakkadır. Kabak ve patates musakka da sıkça yapılır. Biz bu üç sebzeyi birden kullanarak fırında çok lezzetli bir karışık sebzeli musakka yaptık. 
Musakkanın kaynağı çok net olarak bilinmemekle birlikte ortadoğu yemek kültürünün bir ürünüdür. Kısaca musakka birçok mutfak kültürünün ortak malıdır diyebiliriz.  Küçük farklarla hemen her doğu Akdeniz ülkesinde bilinmekte ve yapılmaktadır. Özellikle komşumuz Yunanistan'da üzerine beşamel sos eklenip, kaşar peyniri serptikten sonra fırınlanarak yapılıyor ve musakkaya farklı bir görünüm ve lezzet katıyor.
Karışık Musakka
Patlıcan-Patates-Kabak Karışık Musakka
Malzemeler
3 adet kemer patlıcan
3 adet patates
4 adet kabak
300 gr dana kıyması (yağsız)
2 adet orta boy kuru soğan (yemeklik doğranmış)
1 su bardağı rendelenmiş domates
2 adet domates dilimlenmiş
4 adet sivri biber
½ demet maydanoz (kıyılmış)
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
1 su bardağı kaynar su

Musakka Yapılışı 

Fırını 250 derecede ısıtalım. Sebzeleri yıkayalım. Patlıcanların uç ve sap kısımlarını kesip alacalı soyalım. Kararmamaları için tuzlu suda bekletelim. Kabakları halka şeklinde dilimleyelim. Patatesin kabuklarını soyup dilimleyelim. 
Karışık Musakka
Patlıcan-Patates-Kabak Karışık Musakka

Sebzeleri sırası ile patates, kabak ve patlıcanı kızgın yağda pembeleşene kadar kızartalım. Kızarmış sebzeleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağlarını emdirelim. Bir tavada iki çorba kaşığı zeytinyağında soğanları kavuralım. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edelim. Kıyma suyunu bırakınca domatesi ekleyip beş dakika kadar daha pişirelim. 1 su bardağı kaynar su, tuz, karabiber ve maydanozu ekleyip ocaktan alalım. 




Kızarmış sebzeleri tepsinin dibine yayalım. Hazırladığımız kıymalı sosu üzerlerine yayalım. 
Domates ve biberleri dizelim. 







Patlıcan-Patates-Kabak Musakka
Patlıcan-Patates-Kabak Karışık Musakka






Fırının alt gözünde yarım saat kadar pişirelim. 
Afiyet olsun.












Patates Musakka-Patlıcan Musakka- Kabak Musakka
Musakka Yemeği Tarifleri

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

lidaki nasıl pişirilir ? ızgara lidaki tarifi

Domates Kabuğundan Salça Yapımı

evde kırma yeşil zeytin nasıl yapılır