yeni tarif

Izgara Börek

Resim
Izgara Börek Tarifi Izgarada börek Döküm Tavada Izgara Börek   Bugün size çok kolay hazırlayacağınız ve çok kısa sürede pişen ızgara börek tarifimiz var. Izgarada pişmiş böreğin ilk kez otlusunu yemiş ve çok beğenmiştik. Çok hafif ve lezzetli olmuştu. Biz de ızgara böreği lor peynirli yaptık. Bazen insan pratik ve kolay tariflerle yemek hazırlamak istiyor. Kahvaltılarınız için kısa sürede hazırlanan bu böreği farklı içlerle de deneyebilirsiniz. Biz böreği ocak üstü döküm ızgarada yaptık. Döküm ızgarası olmayanlar tost makinesinde de deneyebilir. Diğer bir kolay börek tarifi için tavada börek tarifimize de göz atmanızı öneririz. Izgara Börek Malzemeleri 4 adet hazır yufka İç harcı için 400 gr kaşar lor peyniri Dereotu, maydanoz, taze nane (1 demet) Sos için 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı zeytinyağı 1 yumurta Izgara Börek Nasıl Yapılır Böreğin içini hazırlamak için bir kâsede böreklik peynir ve bir demet kıyılmış yeşilliği karıştıralım. Izgarayı

Bulgur köfteli yoğurtlu ıspanak

Ispanak yatağında bulgur köftesi;
    Kışın en sevilen sebzelerinden ıspanak ile yapılan nefis bir tarifimiz var. Bulgur köfteli yoğurtlu ıspanak hem kolay yapılan hem lezzetli hem de sunumu çok güzel. Bulgur köftelerini yapması oyalar diye düşünmeyin sandığınızdan çok kolay olduğunu göreceksiniz. Verdiğimiz ölçüler dört porsiyonluk arzu ederseniz ölçüleri artırabilirsiniz.


Bulgur köfteli yoğurtlu ıspanak nasıl yapılır

Malzemeler
1 kg ıspanak (ya da 500 gr ıspanak yaprağı)
Kuru soğan
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Bulgur köftesi için
1 su bardağı bulgur (köftelik ince bulgur)
1 su bardağı kaynar su
1/2 su bardağı un
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet küçük boy kuru soğan (rendelenmiş)
1 diş sarımsak (dövülmüş)
1 tatlı kaşığı domates salçası
Kuru kekik
Kuru nane
Tuz
Karabiber
Pul biber (isteğe bağlı)
Üzerine
Sarımsaklı yoğurt
Biberli yağ
Yapılışı
Ispanakları temizleyip yıkayalım. Biz ıspanakları hazırlarken köklerini ayırıyoruz. Ispanak köklerinden mercimekli nefis bir yemek yapıyoruz.Yeşil mercimekli ıspanak kökü tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Ispanak yapraklarını kabaca doğrayalım.
Bir tencereye zeytinyağını koyup soğanları kavuralım.
Ispanağı ekleyip karıştırıp tencerenin kapağını kapatalım.
Kısık ateşte ara sıra karıştırarak su eklemeden pişirelim.Ispanak pişince ocağı söndürüp bir kenara alalım.
Bulgurun kabarması için için küçük kapaklı bir tencereye bir su bardağı bulguru koyalım. Üzerine bir su bardağı kaynar suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatalım.
On beş dakika kadar sonra bulguru yoğuracağımız kaba alıp un,yumurta, rendelenmiş soğan, sarımsak, salça, zeytinyağı ve baharatları ekleyip yoğuralım.
Köfteleri koymak için bir tepsinin tabanına un serpelim.
Bulgurlu hamurdan nohut büyüklüğünde parçalar kopararak avucumuzda yuvarlayıp minik köfteler yapıp tepsiye koyalım. Köfteleri yuvarlarken elimize yapışmaması için ara sıra elimizi ıslatalım. Bunun için yanımıza bir kaseye su koyarsak iyi olur.
Bir tencerede su kaynatalım.
Hazırladığımız bulgur köftelerini kaynayan suya atalım. Köfteler pişince suyun üzerine çıkıyor.
Servis tabağına ıspanağı koyalım üzerine sarımsaklı yoğurdu yayalım.
Bulgur köftelerini serpiştirip biberli yağ gezdirelim.
Biz porsiyonluk tabaklar hazırladık büyük bir servis tabağına da hazırlayabilirsiniz.
Afiyet Olsun.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

lidaki nasıl pişirilir ? ızgara lidaki tarifi

Domates Kabuğundan Salça Yapımı

evde kırma yeşil zeytin nasıl yapılır