yeni tarif

Izgara Börek

Resim
Izgara Börek Tarifi Izgarada börek Döküm Tavada Izgara Börek   Bugün size çok kolay hazırlayacağınız ve çok kısa sürede pişen ızgara börek tarifimiz var. Izgarada pişmiş böreğin ilk kez otlusunu yemiş ve çok beğenmiştik. Çok hafif ve lezzetli olmuştu. Biz de ızgara böreği lor peynirli yaptık. Bazen insan pratik ve kolay tariflerle yemek hazırlamak istiyor. Kahvaltılarınız için kısa sürede hazırlanan bu böreği farklı içlerle de deneyebilirsiniz. Biz böreği ocak üstü döküm ızgarada yaptık. Döküm ızgarası olmayanlar tost makinesinde de deneyebilir. Diğer bir kolay börek tarifi için tavada börek tarifimize de göz atmanızı öneririz. Izgara Börek Malzemeleri 4 adet hazır yufka İç harcı için 400 gr kaşar lor peyniri Dereotu, maydanoz, taze nane (1 demet) Sos için 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı zeytinyağı 1 yumurta Izgara Börek Nasıl Yapılır Böreğin içini hazırlamak için bir kâsede böreklik peynir ve bir demet kıyılmış yeşilliği karıştıralım. Izgarayı

fırında soslu kızartma nasıl yapılır

fırında kızartma tarifi
yağsız kızartma nasıl yapılır
kızartmasız şakşuka tarifi
Sağlıklı beslenmek isteyenler için ideal bir fırında kızartma tarifi. Hiç kızartma işlemi olmadan hazırlanabilen, sağlıklı olduğu kadar lezzetinden hiçbir şey kaybetmeden yapılan güzel bir tarif. Kızartmalardan uzak durması gerekenler için her zaman kolaylıkla uygulanabilir. Bu yöntemle ön kızartma gerektiren bütün musakka yemeklerini (patlıcan, kabak, patates) rahatlıkla pişirebiliyoruz. Ben bu tarif için sadece biber ve patlıcan kullandım. Siz patates ve kabak da ekleyebilirsiniz.
fırında kızartma
fırında  kızartma
fırında kızartma yapılışı

Malzemeler
1 kg patlıcan
200 gr sivri biber (acı-tatlı isteğe bağlı)
500 gr domates (rendelenmiş)
7-8 diş sarımsak (dövülmüş)
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı şeker
1 çorba kaşığı üzüm sirkesi
Tuz
4 çorba kaşığı zeytinyağı

Fırının üst ızgarasını maksimum ayara getirerek kızdıralım. Patlıcanları alaca soyarak doğrayalım. Biberleri de doğrayalım. 
fırında kızartma
Fırın tepsisine pişirme kâğıdı yerleştirelim. Patlıcan ve biberleri iki kaşık zeytinyağı ve tuz ile harmanlayalım ve tepsiye dizelim. Tepsiyi fırının orta katına sürelim ve ara sıra kontrol ederek pişmelerini sağlayalım. Piştikten sonra servis kabına alalım ve sosun hazır olması için kenarda bekletelim. Patlıcan ve biberler fırında pişmekte iken şakşuka sosunu hazırlayalım. Bunun için sos tavasına iki kaşık zeytinyağını koyalım ve kızdıralım. Rendelenmiş domatesi ekleyelim ve kaynamaya bırakalım. Sos kaynayıp köpükleri kaybolunca tuz, şeker, karabiber, dövülmüş sarımsak, sirke ve kuru naneyi ekleyelim. Sos kıvama gelene kadar kısık ateşte kapaksız olarak kaynatalım. 
fırında soslu kızartma
fırında soslu kızartma
Sos hazır olunca servis kabındaki patlıcan ve biberlerin üzerine dökelim. Soğuyunca veya ılık olarak servis yapalım. Afiyet olsun.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

lidaki nasıl pişirilir ? ızgara lidaki tarifi

Domates Kabuğundan Salça Yapımı

evde kırma yeşil zeytin nasıl yapılır