yeni tarif

Izgara Börek

Resim
Izgara Börek Tarifi Izgarada börek Döküm Tavada Izgara Börek   Bugün size çok kolay hazırlayacağınız ve çok kısa sürede pişen ızgara börek tarifimiz var. Izgarada pişmiş böreğin ilk kez otlusunu yemiş ve çok beğenmiştik. Çok hafif ve lezzetli olmuştu. Biz de ızgara böreği lor peynirli yaptık. Bazen insan pratik ve kolay tariflerle yemek hazırlamak istiyor. Kahvaltılarınız için kısa sürede hazırlanan bu böreği farklı içlerle de deneyebilirsiniz. Biz böreği ocak üstü döküm ızgarada yaptık. Döküm ızgarası olmayanlar tost makinesinde de deneyebilir. Diğer bir kolay börek tarifi için tavada börek tarifimize de göz atmanızı öneririz. Izgara Börek Malzemeleri 4 adet hazır yufka İç harcı için 400 gr kaşar lor peyniri Dereotu, maydanoz, taze nane (1 demet) Sos için 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı zeytinyağı 1 yumurta Izgara Börek Nasıl Yapılır Böreğin içini hazırlamak için bir kâsede böreklik peynir ve bir demet kıyılmış yeşilliği karıştıralım. Izgarayı

dolmalık biber turşusu tarifi

Dolmalık biber turşusu nasıl yapılır
Dolma biber turşusu
Geçenlerde kuru fasulye pişirmiştik. Kuru fasulyenin yanına ne gider, ya kuru soğan ya da turşu…Pilavı unuttuk sanmayın onlar ayrılmaz ikili. Kuru fasulye pilav ikilisinin yanına sonbaharda yaptığımız içli dolmalık biber turşusunu çıkardık. Pek de güzel olmuş afiyetle yedik. Blogumuzda  dolmalık biber turşusu tarifi olmadığını farkedince hemen paylaşalım istedik. 
Yağlı biber turşusu tarifimize göz atmak isterseniz buradan
Domatesli biber turşusu tarifimize buradan
Turşu nasıl yapılır göz atmak isterseniz buradan ulaşabilirsiniz.

dolmalık turşu tarifi
dolmalık biber turşusu tarifi

Malzemeler
1 kg dolmalık biber
½ kg lahana
3-4 adet havuç
2 adet kapya biber
1 demet dereotu (ince kıyılmış)
1,5 litre su
½ litre sirke
2 çorba kaşığı turşuluk kaya tuzu
1 çay kaşığı kuru nane
5-6 diş sarımsak (kabukları soyulmuş, ezilmiş)
Kereviz sapları ve yaprağı
Kapak olarak ayrıca
2 adet kapya biber

Dolmalık biber turşusu yapılışı

Bir tencereye su, sirke ve tuzu koyup bir-iki taşım kaynatalım.
Su kaynayınca ocağı söndürüp karışımı soğumaya bırakalım.
Dolmalık biberlerin saplarını kesip, çekirdeklerini çıkartalım.
Lahanayı ince kıyalım.
Bir kapta kıyılmış lahanayı 1 tatlı kaşığı sofra tuzuyla ovalım. Lahanayı süzgece alalım ve üzerinde su akıtarak fazla tuzunu atmasını sağlayalım.
Havucu küçük doğrayalım veya sulandırmadan iri rendeleyelim.
Kapya biberlerin çekirdeklerini çıkarıp çok küçük doğrayalım.
Lahanalara doğranmış havuç, dereotu, doğranmış kapya biberleri ve ezilmiş sarımsakları ekleyip karıştıralım.
Dolmalık biberlerin içine lahanalı karışımı dolduralım.
İki adet kapya biberi yıkayıp dolmalık biberlere kapak olacak büyüklükte kareler oluşturacak şekilde doğrayalım.
Doldurduğunuz biberleri hazırladığımız kapaklarla kapatalım ve kavanoza kapak kısımları üste gelecek şekilde sıkıca dolduralım. Kereviz yapraklarını biberlerin üzerine yerleştirelim.
Tenceredeki sirkeli, su karışımını soğuyunca kavanoza dökelim.
Turşu suyunun dolmalık biberlerin içine iyice dolması için kavanozu kapatmadan bir-iki saat bekletelim. Biberlerin içinde sıkışan hava dışarı çıkıp yerini turşu suyuna bırakınca kavanozdaki turşu suyu biraz eksik kalacaktır. Üzerini turşu suyu ile tamamlayalım. 
Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp, serin bir yerde bir ay kadar bekletelim.
Afiyet olsun.

Dolma biber turşusu yapımı
İçi dolu biber turşusu nasıl yapılır

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

lidaki nasıl pişirilir ? ızgara lidaki tarifi

evde kırma yeşil zeytin nasıl yapılır

Napoliten Sos- ( İtalyan Sosu)