yeni tarif

Izgara Börek

Resim
Izgara Börek Tarifi Izgarada börek Döküm Tavada Izgara Börek   Bugün size çok kolay hazırlayacağınız ve çok kısa sürede pişen ızgara börek tarifimiz var. Izgarada pişmiş böreğin ilk kez otlusunu yemiş ve çok beğenmiştik. Çok hafif ve lezzetli olmuştu. Biz de ızgara böreği lor peynirli yaptık. Bazen insan pratik ve kolay tariflerle yemek hazırlamak istiyor. Kahvaltılarınız için kısa sürede hazırlanan bu böreği farklı içlerle de deneyebilirsiniz. Biz böreği ocak üstü döküm ızgarada yaptık. Döküm ızgarası olmayanlar tost makinesinde de deneyebilir. Diğer bir kolay börek tarifi için tavada börek tarifimize de göz atmanızı öneririz. Izgara Börek Malzemeleri 4 adet hazır yufka İç harcı için 400 gr kaşar lor peyniri Dereotu, maydanoz, taze nane (1 demet) Sos için 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı zeytinyağı 1 yumurta Izgara Börek Nasıl Yapılır Böreğin içini hazırlamak için bir kâsede böreklik peynir ve bir demet kıyılmış yeşilliği karıştıralım. Izgarayı

Domates Kabuğundan Salça Yapımı

Domates kabuğundan Salça Tarifi

Domates Kabuğundan Salça Nasıl Yapılır
Evde domates salçası yapımı
Ev yapımı salçaların tadına doyum olmaz. Domates salçasını hep yaparız ama domates kabuklarından  hiç salça yapmamıştık. Domates kabuklarından salça yapmak geri dönüşüme müthiş bir katkı. Üstelik bir o kadar da lezzetli ve doğal. Kışlık domates sos yaparken kabuklarını sıcak suda çok pratik bir şekilde soyuyordum. Bu yöntem oldukça zaman kazandırıyordu. 
Domates Kabuğundan Salça Yapımı
Ev yapımı domates salçası 






Bu yıl yazlıkta görümcemin kış hazırlıklarından, domates sos yaparken kabukları bıçakla soyup domates kabuklarından ve çekirdek kısımlarını da ekleyerek salça yaptığını gördüm. Hep birlikte hazırladığımız domates sosları sonrası domates kabuklarını ve çıkardığımız çekirdek kısımlarını atmak yerine salça yapmak ve geri dönüşüme katkıda bulunmak beni oldukça mutlu etti. Bir taraftan kışlık domates sosları hazırlarken diğer taraftan da salça yapmış olduk. Şimdi biz domates kabuğundan ve çekirdek kısımlarından nasıl salça yaptık, tarife geçelim.









Malzemeler
Domates Kabukları ve çekirdek kısımları
Kaya Tuzu
Sıvı yağ

Domates kabuğundan Salça Yapılışı





Domateslerin kabuklarını ve çekirdek kısımlarını bir kapta biriktirelim.











Daha sonra kabukları ve çekirdekleri plastik veya cam kavanoza alalım.

















Üzerine kaya tuzu ekleyelim.
Kavanozun kapağını kapatıp güneşte bekletelim.








En az üç-dört gün veya bir hafta kadar beklettikten sonra domates kabuklarını ve çekirdeklerini iyice sıkarak posasını ayıralım ve tel süzgeçten geçirelim.
Daha sonra temiz bir bez torbaya koyup temiz bir ızgaranın (tercihen ahşap bir ızgara) üzerinde salçanın suyunun süzülmesini bekleyelim.



Süzülen salçayı bir tepsiye yayıp,  yarı gölge ve güneş olan bir noktaya yerleştirelim.
Her gün, günde birkaç kere karıştırarak salça kıvamına gelmesini bekleyelim.
Salçanız kıvama gelince temiz kavanozlara alalım ve üzerini örtecek kadar sıvıyağ ekleyerek kapağını kapatıp ışık almayan serin bir yerde (kapalı dolap içinde) saklayalım.
Afiyet Olsun.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

lidaki nasıl pişirilir ? ızgara lidaki tarifi

Tire şiş köfte ve Tire köfte sosu nasıl yapılır