yeni tarif

Izgara Börek

Resim
Izgara Börek Tarifi Izgarada börek Döküm Tavada Izgara Börek   Bugün size çok kolay hazırlayacağınız ve çok kısa sürede pişen ızgara börek tarifimiz var. Izgarada pişmiş böreğin ilk kez otlusunu yemiş ve çok beğenmiştik. Çok hafif ve lezzetli olmuştu. Biz de ızgara böreği lor peynirli yaptık. Bazen insan pratik ve kolay tariflerle yemek hazırlamak istiyor. Kahvaltılarınız için kısa sürede hazırlanan bu böreği farklı içlerle de deneyebilirsiniz. Biz böreği ocak üstü döküm ızgarada yaptık. Döküm ızgarası olmayanlar tost makinesinde de deneyebilir. Diğer bir kolay börek tarifi için tavada börek tarifimize de göz atmanızı öneririz. Izgara Börek Malzemeleri 4 adet hazır yufka İç harcı için 400 gr kaşar lor peyniri Dereotu, maydanoz, taze nane (1 demet) Sos için 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı zeytinyağı 1 yumurta Izgara Börek Nasıl Yapılır Böreğin içini hazırlamak için bir kâsede böreklik peynir ve bir demet kıyılmış yeşilliği karıştıralım. Izgarayı

Ev Yapımı Kırmızı Erikli Meyveli Buz

Meyveli Buz Tarifi
Kırmızı Erikli Meybuz 
Ev Yapımı Kırmızı Erikli Meybuz Çubukları
Evde Meybuz Nasıl Yapılır
 Ev yapımı meyveli buz yapmak nereden mi aklımıza geldi dersiniz. Bu güzel kırmızı erikli ev yapımı meyveli buzlar kırmızı erik şerbetinden sonra oluştu. Yaz sıcaklarının her gün daha da çok bunalttığı bu günlerde gazlı içecekler yerine ev yapımı meyve suları, şerbet, limonata ve ayran tüketimi hayli arttı bizim evde. Özelikle taze meyvelerden yaptığımız şerbetlerden sonra kalan meyve posalarını atmak yerine meyveli buz çubukları yaptık. Sıcaklarda yemesi çok güzel oluyor. Siz de hem şerbet yaparım hem de şerbetin kalan meyvelerinden meyveli buz çubukları yaparım diyorsanız erik şerbeti tarifimize buradan ulaşabilirsiniz. Şerbeti yaptıktan sonra kalan eriklerin çekirdeklerini çıkarıp biraz şerbetin suyu ile blenderden geçirip buz kalıplarına koyun. Afiyetle yiyin. Yok ben şerbet yapmayacağım sadece kırmızı erkli meybuz yapacağım diyenler için tarifimizi verelim.
Kırmızı Erikli Meyveli Buz
Ev Yapımı Kırmızı Erikli Meyveli Buz
Malzemeleri
500 gr kırmızı erik
½ su bardağı toz şeker
1 litre su






Yapılışı
Eriklerin saplarını ayıklayıp yıkayalım. Bir tencereye erikleri, şekeri ve suyu koyup erikler iyice yumuşayana kadar kaynatalım. Erikler yumuşayınca ocağı kapatıp ılımaya bırakalım. Ilıyınca suyunu süzelim. Süzgeçte kalan eriklerin çekirdeklerini çıkarıp suyuyla birlikte blenderden geçirelim. Buz kalıplarına koyup donduralım. 
Afiyet Olsun.





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

lidaki nasıl pişirilir ? ızgara lidaki tarifi

Tire şiş köfte ve Tire köfte sosu nasıl yapılır

Domates Kabuğundan Salça Yapımı