yeni tarif

Izgara Börek

Resim
Izgara Börek Tarifi Izgarada börek Döküm Tavada Izgara Börek   Bugün size çok kolay hazırlayacağınız ve çok kısa sürede pişen ızgara börek tarifimiz var. Izgarada pişmiş böreğin ilk kez otlusunu yemiş ve çok beğenmiştik. Çok hafif ve lezzetli olmuştu. Biz de ızgara böreği lor peynirli yaptık. Bazen insan pratik ve kolay tariflerle yemek hazırlamak istiyor. Kahvaltılarınız için kısa sürede hazırlanan bu böreği farklı içlerle de deneyebilirsiniz. Biz böreği ocak üstü döküm ızgarada yaptık. Döküm ızgarası olmayanlar tost makinesinde de deneyebilir. Diğer bir kolay börek tarifi için tavada börek tarifimize de göz atmanızı öneririz. Izgara Börek Malzemeleri 4 adet hazır yufka İç harcı için 400 gr kaşar lor peyniri Dereotu, maydanoz, taze nane (1 demet) Sos için 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı zeytinyağı 1 yumurta Izgara Börek Nasıl Yapılır Böreğin içini hazırlamak için bir kâsede böreklik peynir ve bir demet kıyılmış yeşilliği karıştıralım. Izgarayı

Cevizli Pesto Sos ile Izgara Tavuk

Pesto Soslu Izgara Tavuk

Cevizli Pesto Sos Tarifi
Izgara Tavuk Göğsü Pesto Soslu
Fesleğenli Tavuk Izgara

Tam da fesleğen mevsimindeyken İtalyan’ların nefis sosu, pesto sos ile ızgara tavuk tarifimiz var bugün. Mis gibi fesleğen aroması ile çok hafif ve lezzetli bir yemek oluyor. Pesto sos yaptığınız zaman biraz fazla yapıp bir kavanoz ile buzdolabında saklayın. Bir hafta kadar dayanıyor. Daha sonraki bir gün pesto soslu makarna yapabilirsiniz. Biz öyle yapıyoruz. Kızlar pesto soslu penne makarnayı çok seviyorlar. Pesto sos orjinalinde dolma fıstığı ile yapılır biz bu kez dolma fıstığı yerine ceviz kullandık çok güzel oldu.
Cevizli Pesto Sos ile Izgara Tavuk
Pesto Sos ile Izgara Tavuk
Malzemeleri
3 adet tavuk göğsü
Cevizli pesto sos için
1 demet taze fesleğen
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
½ su bardağı rendelenmiş parmesan peynir
1 çay bardağı ceviz (iki yemek kaşığı dolma fıstığı)
4 diş sarımsak

Pesto Sos Nasıl Yapılır 

Pesto Soslu Tavuk Izgara Yapılışı
Cevizli Pesto Sos ile Izgara Tavuk
Izgara Tavuk
Fesleğenleri yıkayıp yapraklarını dalarından ayıralım. Suyunu iyice süzelim. Blendere sırası ile zeytinyağı, fesleğen yaprakları, cevizleri, sarımsakları koyup bir iki dakika çekelim. Sosun hamurlaşmamasına dikkat edelim, fesleğen yaprakları bıçakla ince kıyılmış kıvamında olmalı. Parmesan peynirini de ekleyip birkaç saniye daha çekelim. Sosun tadına bakıp peynirin tuzuna göre tuzunu ayarlayalım.Tavuk göğüslerini hafifçe dövüp inceltelim. Hazırladığımız pesto sostan bir kaba koyup tavuk göğüslerini sosa yatıralım ve iki saat kadar bekletelim. Ocak üstü ızgarayı iyice kızdıralım. Tavuk göğüslerini sosun içerisinden süzerek alıp ızgaraya dizelim. Bir yüzü pişip kendini bırakınca diğer yüzünü çevirerek her iki tarafını pişirelim. Izgara tavuğun yanına yakışan bir garnitür kombinasyonu ile sıcak sıcak servis yapalım. Arzu edenler servis anında da ızgara tavuğun üzerine ekstra pesto sos koyabilirler.
Afiyet Olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

lidaki nasıl pişirilir ? ızgara lidaki tarifi

Tire şiş köfte ve Tire köfte sosu nasıl yapılır

Domates Kabuğundan Salça Yapımı