yeni tarif

Izgara Börek

Resim
Izgara Börek Tarifi Izgarada börek Döküm Tavada Izgara Börek   Bugün size çok kolay hazırlayacağınız ve çok kısa sürede pişen ızgara börek tarifimiz var. Izgarada pişmiş böreğin ilk kez otlusunu yemiş ve çok beğenmiştik. Çok hafif ve lezzetli olmuştu. Biz de ızgara böreği lor peynirli yaptık. Bazen insan pratik ve kolay tariflerle yemek hazırlamak istiyor. Kahvaltılarınız için kısa sürede hazırlanan bu böreği farklı içlerle de deneyebilirsiniz. Biz böreği ocak üstü döküm ızgarada yaptık. Döküm ızgarası olmayanlar tost makinesinde de deneyebilir. Diğer bir kolay börek tarifi için tavada börek tarifimize de göz atmanızı öneririz. Izgara Börek Malzemeleri 4 adet hazır yufka İç harcı için 400 gr kaşar lor peyniri Dereotu, maydanoz, taze nane (1 demet) Sos için 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı zeytinyağı 1 yumurta Izgara Börek Nasıl Yapılır Böreğin içini hazırlamak için bir kâsede böreklik peynir ve bir demet kıyılmış yeşilliği karıştıralım. Izgarayı

Napoliten Sos- ( İtalyan Sosu)

Napoliten Sos Tarifi

Napoliten Sos Nasıl Yapılır
Makarna Sosları
İtalyan Domates Sosu
Napoliten (Napolitan) sos, İtalya’nın temel ve en klasik soslarından birisidir. Adından da anlaşıldığı gibi İtalya’nın Napoli kentine özgüdür. Sosun temel maddesi domatestir. Makarna, pizza, et, tavuk ve balıkla birlikte kullanılır. Bizim evde özellikle napoliten soslu spagetti ve napolitan pizza çok sevilir. Yazın tarla domateslerinin bol olduğu mis gibi fesleğen yapraklarının aromasıyla pişen napoliten sosun tadına doyum olmaz. İtalya’da napolitan sos olarak adlandırılan bu sos napoliten sos olarak dilimize yerleşmiştir. Fesleğen yaprağınız yoksa kekik, maydonoz gibi otların aroması da bu sosa çok güzel yakışır.
İtalyan Sosu
Napoliten Sos - ( İtalyan Sosu)

Malzemeleri
500 gr rendelenmiş domates
4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 adet kuru soğan (küçük boy)
3 diş sarımsak (dövülmüş)
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
5-6 yaprak taze fesleğen ( kekik, maydanoz)
1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi

Yapılışı



Bir tencereye zeytinyağını koyalım. Pirinç tanesi şeklinde doğranmış soğanları yağda şeffaf hale gelene kadar kavuralım. 
Napolitan Sos
Napolitan Sos
Soğanın kavrulması tamamlanmadan sarımsağı ekleyelim birkaç kez karıştırdıktan sonra rendelenmiş domates, tuz, karabiber ve sirkeyi ekleyip kıvam alana kadar düşük ısıda pişirelim. 
İtalyan Sosu
İtalyan Sosu
Sosun pişmesine yakın yeşillikleri ekleyelim. Karıştırıp ocağı söndürelim. 
Afiyet Olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

lidaki nasıl pişirilir ? ızgara lidaki tarifi

Tire şiş köfte ve Tire köfte sosu nasıl yapılır

Domates Kabuğundan Salça Yapımı