yeni tarif

Izgara Börek

Resim
Izgara Börek Tarifi Izgarada börek Döküm Tavada Izgara Börek   Bugün size çok kolay hazırlayacağınız ve çok kısa sürede pişen ızgara börek tarifimiz var. Izgarada pişmiş böreğin ilk kez otlusunu yemiş ve çok beğenmiştik. Çok hafif ve lezzetli olmuştu. Biz de ızgara böreği lor peynirli yaptık. Bazen insan pratik ve kolay tariflerle yemek hazırlamak istiyor. Kahvaltılarınız için kısa sürede hazırlanan bu böreği farklı içlerle de deneyebilirsiniz. Biz böreği ocak üstü döküm ızgarada yaptık. Döküm ızgarası olmayanlar tost makinesinde de deneyebilir. Diğer bir kolay börek tarifi için tavada börek tarifimize de göz atmanızı öneririz. Izgara Börek Malzemeleri 4 adet hazır yufka İç harcı için 400 gr kaşar lor peyniri Dereotu, maydanoz, taze nane (1 demet) Sos için 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı zeytinyağı 1 yumurta Izgara Börek Nasıl Yapılır Böreğin içini hazırlamak için bir kâsede böreklik peynir ve bir demet kıyılmış yeşilliği karıştıralım. Izgarayı

Çingene Pilavı tarifi

Çingene Pilavı

Çingen Pilavı Tarifi
Çingene Salatası
Avukma
Aydın Yemekleri
Çingen pilavı (çingen, yöresel olarak söyleniş biçimi, hatta cingen) Aydın ve çevresinin yöresel tariflerindendir. Çingene Pilavı, Çingen Salatası ve Avukma diğer bilinen isimleridir. Çingen pilavı, çökelekle ( kesik de denir) yapılır.  Evde kesik yapmanın tarifini önümüzdeki günlerde paylaşacağız.  Bu salatayı lor peyniri ile de yapabilirsiniz. Eğer evde lor peyniri yapmak isterseniz tarifimize buradan ulaşabilirsiniz.  Çingen pilavı özellikle yaz mevsiminde sıcaklarda yanında bir dilim kızarmış ekmekle öğün yerine geçebiliyor. İster kahvaltıda ister salata olarak tüketebileceğiniz bu kolay ve nefis yöresel salatanın tarifine geçelim.
Çingene Pilavı
Çingen Pilavı 
Malzemeleri
150 gr kesik (çökelek)
1 adet kuru soğan veya 3-4 sap taze soğan
2 adet domates
2 adet sivri biber
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 çorba kaşığı kıyılmış taze nane
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz (çökeleğin tuzuna bakarak kontrollü atınız)
Pul biber (isteğe bağlı)

Çingen Pilavı Nasıl Yapılır

Taze soğanları küçük kıyalım. Kuru soğan kullanacaksanız soğanın kabuğunu soyup ince doğrayıp tuzla ovalım. 
Çingene Pilavı
Çingene Pilavı 
Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayalım. Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp ince doğrayalım. Maydanoz ve naneyi de ekleyip karıştıralım. Çökelek ve pul biberi de ekleyip karıştırdıktan sonra üzerine sızma zeytinyağı dökerek servis yapalım.
Afiyet Olsun.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

lidaki nasıl pişirilir ? ızgara lidaki tarifi

Tire şiş köfte ve Tire köfte sosu nasıl yapılır

Domates Kabuğundan Salça Yapımı