yeni tarif

Izgara Börek

Resim
Izgara Börek Tarifi Izgarada börek Döküm Tavada Izgara Börek   Bugün size çok kolay hazırlayacağınız ve çok kısa sürede pişen ızgara börek tarifimiz var. Izgarada pişmiş böreğin ilk kez otlusunu yemiş ve çok beğenmiştik. Çok hafif ve lezzetli olmuştu. Biz de ızgara böreği lor peynirli yaptık. Bazen insan pratik ve kolay tariflerle yemek hazırlamak istiyor. Kahvaltılarınız için kısa sürede hazırlanan bu böreği farklı içlerle de deneyebilirsiniz. Biz böreği ocak üstü döküm ızgarada yaptık. Döküm ızgarası olmayanlar tost makinesinde de deneyebilir. Diğer bir kolay börek tarifi için tavada börek tarifimize de göz atmanızı öneririz. Izgara Börek Malzemeleri 4 adet hazır yufka İç harcı için 400 gr kaşar lor peyniri Dereotu, maydanoz, taze nane (1 demet) Sos için 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı zeytinyağı 1 yumurta Izgara Börek Nasıl Yapılır Böreğin içini hazırlamak için bir kâsede böreklik peynir ve bir demet kıyılmış yeşilliği karıştıralım. Izgarayı

Redmond pişirici ile şehriyeli pilav tarifi

Şehriyeli pirinç pilavı tarifi

Redmond ile şehriyeli pilav nasıl yapılır
Redmond M 20 çok fonksiyonlu pişirici ile şehriyeli pirinç pilavı yaptım çok güzel oldu. Ölçü şehriye ile pirincin toplamı 2 su bardağı oluyor. Aynı ölçüde su kullanılıyor. Eğer bu pilavı ocak üstünde pişirecekseniz su ölçüsünü fazlalaştırın, 3 su bardağı su koyun.  Çok amaçlı tencerede en çok pilav, kek yapmayı ve sebze haşlamayı seviyorum. Ayarlayıp kendiliğinden pişmesi ve kontrol etmeye gerek olmayışı en sevdiğim özelliği. Pişiriciyi ayarlayıp dışarıya çıkıyorum. Geldiğimde yemeğim hazır. Bu yaz yazlıkla çok rahat edeceğiz gibi görünüyor.
tereyağlı şehriyeli pilav
tereyağlı şehriyeli pilav
Malzemeler
200 ml bardak ile ölçülendirilmiştir
250 gr pirinç (1,5) su bardağı
70 gr şehriye (1/2 su bardağı)
30 gr tereyağı (2 çorba kaşığı)
400 ml su (2 su bardağı)
Tuz
Yapılışı
Pirinci yıkayıp süzün.
Çok fonksiyonlu pişiricinin içine tereyağını ve şehriyeyi koyun.
Çalışma modunu FRY pişirme süresini 10 dakika olarak ayarlayın ve start tuşuna basın.
Programın bitmesinden beş dakika önce pirinci ekleyin ve karıştırın. (kendi kaşığı ile)
Kapağı kapatmadan ara sıra karıştırarak çalışma modu bitinceye kadar kavurun.
Cansel tuşuna basıp pişiricinin içine suyu döküp tuz atın ve karıştırın.
Çok amaçlı pişiricinin kapağını kapatıp rice tuşuna basın.
tereyağlı şehriyeli pilav
Start tuşuna basın ve çalışma modu bitinceye kadar pişirin. (30 dakika sürüyor)
Afiyet Olsun.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

lidaki nasıl pişirilir ? ızgara lidaki tarifi

Domates Kabuğundan Salça Yapımı

evde kırma yeşil zeytin nasıl yapılır