yeni tarif

Izgara Börek

Resim
Izgara Börek Tarifi Izgarada börek Döküm Tavada Izgara Börek   Bugün size çok kolay hazırlayacağınız ve çok kısa sürede pişen ızgara börek tarifimiz var. Izgarada pişmiş böreğin ilk kez otlusunu yemiş ve çok beğenmiştik. Çok hafif ve lezzetli olmuştu. Biz de ızgara böreği lor peynirli yaptık. Bazen insan pratik ve kolay tariflerle yemek hazırlamak istiyor. Kahvaltılarınız için kısa sürede hazırlanan bu böreği farklı içlerle de deneyebilirsiniz. Biz böreği ocak üstü döküm ızgarada yaptık. Döküm ızgarası olmayanlar tost makinesinde de deneyebilir. Diğer bir kolay börek tarifi için tavada börek tarifimize de göz atmanızı öneririz. Izgara Börek Malzemeleri 4 adet hazır yufka İç harcı için 400 gr kaşar lor peyniri Dereotu, maydanoz, taze nane (1 demet) Sos için 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı zeytinyağı 1 yumurta Izgara Börek Nasıl Yapılır Böreğin içini hazırlamak için bir kâsede böreklik peynir ve bir demet kıyılmış yeşilliği karıştıralım. Izgarayı

noodle

Noodle tarifi

Noodle nedir nasıl pişirilir
Çin eriştesi
Sebzeli noodle nasıl yapılır
Makarna yemekleri
Noodle, yani Çin makarnası ya da Çin eriştesi mayasız, katkısız hamurdan ince uzun İtalyanların spagettisine benzeyen bir makarna çeşidi. Buğday unu veya pirinç unu kullanılarak hazırlanıyor ama bizim makarnalarımız gibi lezzetli değil. Lezzet eksikliği genellikle çok fazla katkı ve sos kullanılarak giderilmeye çalışılıyor. Çorba formunda hazırlanış biçimi var ama biz daha çok makarna gibi tüketiyoruz.  Çin ve uzak doğunun geleneksel gıdasıdır.
noodle tarifi
noodle

malzemeler
1 paket çin eriştesi noodle
1 adet tavuk göğüs fileto
1 adet yeşil Kaliforniya biberi
1 adet kırmızı Kaliforniya biberi
1 adet havuç
2-3 adet taze soğan
1 adet kabak (orta çekirdek kısımları çıkarılmış)
2 çorba kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı istiridye sosu (yoksa çok önemli değil)
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı susam yağı
2 çorba kaşığı dolusu kaju fıstığı

Sebzeli Çin eriştesi noodle yapılışı,




Noodle’ı çukur bir kaba alınız ve üzerini iki parmak geçecek kadar kaynar su ile doldurduktan sonra oda ısısına gelene kadar yaklaşık iki saat yumuşaması için bekletelim.
Tavuk filetosunu serçe parmak kalınlığında şeritler halinde doğrayalım.
tavuklu-sebzeli noodle
Havuç, kabak ve biberleri de kibrit çöpü gibi doğrayalım.
Sote tavasını harlı ateşte kızdırarak sıvı yağı ekleyelim.
Kızgın yağa tavuk şeritlerini atarak mühürleyelim.
Daha sonra, geç pişenden kolay pişene doğru sırasıyla havuç, biber, taze soğan ve kabakları tavaya ekleyerek hafif dişe dokunur olacak şekilde soteliyoruz.
Erişteleri sudan alarak tavaya ekleyip ve karıştırıyoruz.
Soya sosu, istiridye sosu, susam yağı ve fıstıkları da ekledikten sonra güzelce karıştırıp harmanlıyoruz.
Sıcak sıcak servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

lidaki nasıl pişirilir ? ızgara lidaki tarifi

Domates Kabuğundan Salça Yapımı

evde kırma yeşil zeytin nasıl yapılır