yeni tarif

Izgara Börek

Resim
Izgara Börek Tarifi Izgarada börek Döküm Tavada Izgara Börek   Bugün size çok kolay hazırlayacağınız ve çok kısa sürede pişen ızgara börek tarifimiz var. Izgarada pişmiş böreğin ilk kez otlusunu yemiş ve çok beğenmiştik. Çok hafif ve lezzetli olmuştu. Biz de ızgara böreği lor peynirli yaptık. Bazen insan pratik ve kolay tariflerle yemek hazırlamak istiyor. Kahvaltılarınız için kısa sürede hazırlanan bu böreği farklı içlerle de deneyebilirsiniz. Biz böreği ocak üstü döküm ızgarada yaptık. Döküm ızgarası olmayanlar tost makinesinde de deneyebilir. Diğer bir kolay börek tarifi için tavada börek tarifimize de göz atmanızı öneririz. Izgara Börek Malzemeleri 4 adet hazır yufka İç harcı için 400 gr kaşar lor peyniri Dereotu, maydanoz, taze nane (1 demet) Sos için 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı zeytinyağı 1 yumurta Izgara Börek Nasıl Yapılır Böreğin içini hazırlamak için bir kâsede böreklik peynir ve bir demet kıyılmış yeşilliği karıştıralım. Izgarayı

Kabak kıstırma tarifi

Kabak karnıyarık

Kabak tarifleri
Kabaklı tarifler
Sebze yemekleri
Kabak kıstırma çocukluğumdan unutamadığım lezzetlerin başında geliyor. Hele bahçeden yeni toplanmış parmak boyundaki su gibi Sakız veya Girit kabaklarıyla yapılırsa tadına doyum olmuyor. Bayram süresince akraba ziyaretleri gereği Kuşadası’nda idik. Doğal olarak mevsimin her sebzesi bahçeden toplanıp direk mutfağa geliyor ve orada son şeklini alıyordu. Bu sefer kabaklar kıstırma olmayı tercih etti! Kıstırmanın aslında patlıcan karnıyarıktan farkı yok ama hazırlanışı nedeniyle kabak kıstırma veya kıstırma olarak isimlendiriliyor. Yanında pirinç pilavı veya bulgur pilavı ile buz gibi bir cacık nefis oluyor.
Bu arada laf aramızda, çocukluğumda annem yemeği hazırlarken kıymalı harçtan ekmek arası yapıp yemek de benim için tam bir keyifti. Annemin bütün itirazlarına rağmen.
kabak karnıyarık
kabak kıstırma

Malzemeler

500 gr dana-kuzu karışık kıyma
1 kg küçük sakız kabağı
2 adet kuru soğan (soyulmuş, küçük doğranmış)
2 adet orta boy domates (soyulmuş, küp şeklinde doğranmış)
2 adet domates (elma dilimi şeklinde doğranmış)
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 su bardağı kadar kaynar su
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz ve dereotu
Kızartmalık yağ

Kabak kıstırma yapılışı

Fırını 180 derecede ısıtınız.
Kabakların yeşil saplarını ve uç kısımlarını kestikten sonra güzelce yıkayınız.
Bir tavaya 2 kaşık zeytinyağını koyunuz.
Soğanı iyice sarartınız.
Kıymayı ekleyiniz. Tuz, karabiber ekledikten sonra 5-6 dakika kavurunuz.
Küp doğranmış domatesleri ekledikten sonra 2-3 dakika pişirmeye devam ediniz.
1 su bardağı kaynar suyu ekleyerek 2 dakika daha kaynatınız ve altını söndürünüz.
kabak karnıyarık
kabak karnıyarık
Sosunuzu süzünüz harcı bir tabağa alıp suyunu kenara alınız.
Bir tavaya kızartma yağını koyunuz.
Kabakları çok kızgın olmayan yağda karartmadan kızartınız ve kâğıt havlu üzerine alarak fazla yağlarını bırakmalarını sağlayınız.
Kızarttığınız kabakları fırın tepsisine alınız.
Her bir kabağı bıçakla boydan boya 1-2 cm derinliğinde çizerek yarınız. (ikiye ayrılmamalarına dikkat ediniz.)
Kabakların yardığınız tarafından kaşığın tersiyle hafifçe açarak içlerine harcı eşit olarak doldurunuz.
Bir kenara ayırdığınız harç suyunu üzerlerine dökünüz.
Üzerlerine birer adet elma dilimi domates yerleştiriniz.
Önceden ısıttığınız fırında yaklaşık otuz dakika pişiriniz.

Ilıyınca servis tabağına alıp üzerlerine kıyılmış fesleğen serpip sıcak olarak servis ediniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

lidaki nasıl pişirilir ? ızgara lidaki tarifi

Domates Kabuğundan Salça Yapımı

evde kırma yeşil zeytin nasıl yapılır