yeni tarif

Izgara Börek

Resim
Izgara Börek Tarifi Izgarada börek Döküm Tavada Izgara Börek   Bugün size çok kolay hazırlayacağınız ve çok kısa sürede pişen ızgara börek tarifimiz var. Izgarada pişmiş böreğin ilk kez otlusunu yemiş ve çok beğenmiştik. Çok hafif ve lezzetli olmuştu. Biz de ızgara böreği lor peynirli yaptık. Bazen insan pratik ve kolay tariflerle yemek hazırlamak istiyor. Kahvaltılarınız için kısa sürede hazırlanan bu böreği farklı içlerle de deneyebilirsiniz. Biz böreği ocak üstü döküm ızgarada yaptık. Döküm ızgarası olmayanlar tost makinesinde de deneyebilir. Diğer bir kolay börek tarifi için tavada börek tarifimize de göz atmanızı öneririz. Izgara Börek Malzemeleri 4 adet hazır yufka İç harcı için 400 gr kaşar lor peyniri Dereotu, maydanoz, taze nane (1 demet) Sos için 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı zeytinyağı 1 yumurta Izgara Börek Nasıl Yapılır Böreğin içini hazırlamak için bir kâsede böreklik peynir ve bir demet kıyılmış yeşilliği karıştıralım. Izgarayı

Fırında yoğurt yapımı

Fırında yoğurt mayalama

Evde yoğurt yapımı
Fırında yoğurt nasıl yapılır
Ev yoğurdu tarifi
Pastörize sütle yoğurt yapımı
Probiyotik yoğurt
Evde yoğurt mayalamayı annemden öğrendim. Çocuklarımı da ev yapımı yoğurtla büyüttüm. Ev yapımı yoğurdun tadını hiçbir hazır yoğurda değişmem. Ara sıra istediğim gibi süt bulamadığım için kesintiye uğradığı da oluyor tabii. Son yıllarda güvenilir çiftlik sütü bulamazsam pastörize sütle yoğurt mayalayarak çok güzel sonuçlar elde ediyorum. Ben evde yoğurdu fırında mayalıyorum. Daha önceleri yoğurdu mayalarken sütün ısısını serçe parmağımla kontrol ediyordum. Geçen yıl mutfak termometresi almıştık artık onunla sütün mayalama ısını ölçüyorum. Bu arada bir şey paylaşmak istiyorum. Hazır doğal yoğurt mayaları satılmaya başlanmış. Bu mayalar doğal yoğurdun kurutulmasıyla elde ediliyormuş. Yoğurt mayası olmayanlar, ilk defa yoğurt yapacaklar bu hazır yoğurt mayalarını alıp kullanabilir.
Güzel bir yoğurt mayalamanın püf noktası, mayalanma ısısı olan 45 dereceyi doğru ayarlamak ve mayalanma süresince bu ısıyı sabit tutabilmektir. Bunun en pratik yolu da termostatlı fırında mayalamaktır. Örtülerle sarıp sarmalayarak da yapabilirsiniz tabii. Yoğurt makinelerını kullanmak da başka bir seçenek. Yoğurt yapmayı UHT tekniği ile pastörize edilmiş sütlerle denememenizi öneririm.
Fırında probiyotik yoğurt yapımı
ev yapımı probiyotik yoğurt
Malzemeler:
1 litre süt (miktar size kalmış) (Güvenilir çiftlik sütü veya pastorize süt)
1 çorba kaşığı yoğurt (1 litre sütü mayalamak için yeterli. Sütün miktarına göre maya miktarını da aynı oranda arttırmanız gerekir)

Evde, fırında yoğurt nasıl yapılır
Pastörize sütü 80-90 derecede ısıtalım. Sütün kabardığı nokta 90 dereceye geldiğinin bir göstergesidir.
Süt kabarınca ocağı kapatalım.  





Bu arada fırını 45 dereceye ayarlayarak ısıtalım.
Sütü, mayalayacağımız kaba alalım (tercihen cam veya toprak bir kap) ve sütün 45 dereceye soğumasını bekleyelim.
Sütün kırk beş dereceye ulaştığını nasıl anlayacağız?
Serçe parmağımızı sütün içine batıracağız ve ısı, parmağımızı ısıracak ancak çekmeyeceğimiz bir sıcaklıkta olacak. En kolayı da mutfak termometresi ile kontrol etmek.
Küçük bir kâsede az bir miktar sütün içinde mayalık yoğurdu sütle karıştırıp 45 dereceye gelen sütün içine karıştıralım.
Yoğurt mayaladığımız kabı ağzı açık bir şekilde 45 derecede ısıtılan fırına koyalım. Kapatırsanız yoğurt sulanabilir.
Sekiz saat süreyle fırını kapatmayalım. Sekiz saat sonunda yoğurdu buzdolabına alalım ve eğer mümkünse bir gün beklettikten sonra tüketelim. Bu şekilde hem daha iyi kıvama geliyor hem de lezzeti tam oturuyor.
Bu arada sekiz saat süreyle fırının çalışması size çok maliyetliymiş gibi gelebilir, ama inanın ki bir adet gece lambasının gece boyunca yanarken tükettiği elektrikten fazlasını tüketmiyor.
Ben yoğurdu genellikle akşamüstü yapıyorum yatarken fırından çıkarıp buzdolabına koyuyorum. Ertesi güne hazır oluyor.
Sağlık ve afiyetle.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

lidaki nasıl pişirilir ? ızgara lidaki tarifi

Domates Kabuğundan Salça Yapımı

evde kırma yeşil zeytin nasıl yapılır