yeni tarif

Izgara Börek

Resim
Izgara Börek Tarifi Izgarada börek Döküm Tavada Izgara Börek   Bugün size çok kolay hazırlayacağınız ve çok kısa sürede pişen ızgara börek tarifimiz var. Izgarada pişmiş böreğin ilk kez otlusunu yemiş ve çok beğenmiştik. Çok hafif ve lezzetli olmuştu. Biz de ızgara böreği lor peynirli yaptık. Bazen insan pratik ve kolay tariflerle yemek hazırlamak istiyor. Kahvaltılarınız için kısa sürede hazırlanan bu böreği farklı içlerle de deneyebilirsiniz. Biz böreği ocak üstü döküm ızgarada yaptık. Döküm ızgarası olmayanlar tost makinesinde de deneyebilir. Diğer bir kolay börek tarifi için tavada börek tarifimize de göz atmanızı öneririz. Izgara Börek Malzemeleri 4 adet hazır yufka İç harcı için 400 gr kaşar lor peyniri Dereotu, maydanoz, taze nane (1 demet) Sos için 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı zeytinyağı 1 yumurta Izgara Börek Nasıl Yapılır Böreğin içini hazırlamak için bir kâsede böreklik peynir ve bir demet kıyılmış yeşilliği karıştıralım. Izgarayı

Kıymalı Karnabahar Yemeği

Kıymalı karnabahar yemeği tarifi

Karnabahar yemeği tarifi
Karnabahar musakka
Kıymalı nohutlu karnabahar yemeği
Kıymalı karnabahar yemeği kış aylarında en sevdiğimiz yemeklerden birisi. Şu anda bu fotoğrafımda olmadığı için yazmadım ama çoğu zaman kıymalı karnabahar yemeğine bir avuç da nohut ekliyoruz çok yakışıyor. Karnabahar musakka olarak da bilinen kıymalı karnabahar yemeğinin yanına her zaman pirinç pilavı yapar ve yoğurt eşliğinde servis ederim. Karnabahar çiçeği güzel görüntüsü ile her zaman bizi cezbetmiştir. Karnabahar yemeği yaparken karnabaharın yeşil yapraklarını atmayın sebze çorbasında kullanabilirsiniz. Biz kışın haftalık sebzemizi aldığımız zaman her sebzenin bir kısmını ayırır ve sebze çorbası yaparız. Böylece sebzelerin kökü sapı hiç atılmaz. Sadece sebze çorbası değil sebze suyu yapmak içinde değerlendiriyoruz. Ege’de karnabahar ve lahananın hasat sonrası toprakta kalan kökleri üzerinde çıkan filizlere cibez denir ve çok güzel salatası olur. Bundan sonraki tarifimiz belli oldu galiba. Karnabahar cibezi salatası.  Yine çok sevilen karnabahar yemeklerinden karnabahar kızartması yapmak isterseniz sodalı  karnabahar kızartması tarifimize de buradanulaşabilirsiniz.
karnabahar musakka
Kıymalı Karnabahar Yemeği
Malzemeler
1 kg karnabahar
300 gr kıyma
1 adet kuru soğan
2 adet havuç
1 çorba kaşığı domates salçası
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
1 su bardağı sıcak su

Yapılışı

Karnabaharları yıkayıp çiçeklerini ayıralım. Havuçları halka halka doğrayalım. Soğanları küçük doğrayalım. Bir tavaya yağı koyalım ve yağ kızınca soğanları ekleyip kavuralım. Soğanlar kavrulunca kıymayı da ekleyip kavurmaya devam edelim. Domates salçasını da ekleyelim ve kavurmaya devam edelim. Tuz ve karabiberi koyalım, bir su bardağı sıcak su koyup bir taşım kaynatalım. Sos kaynayınca tavayı bir kenara alalım. Karnıyarık tenceresi tarzı bir tencereye (pilav tenceresi de olabilir) karnabahar çiçeklerini ve havuçları ekleyip karıştıralım. Çiçeklerin üzerine hazırladığımız kıymalı sosu ekleyip karıştıralım ve pişirelim. Afiyet Olsun.
karnabahar musakka
Kıymalı Karnabahar Yemeği
Kıymalı karnabahar yemeği nasıl yapılır
Kıymalı karnabahar tarifi

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

lidaki nasıl pişirilir ? ızgara lidaki tarifi

Domates Kabuğundan Salça Yapımı

evde kırma yeşil zeytin nasıl yapılır