yeni tarif

Izgara Börek

Resim
Izgara Börek Tarifi Izgarada börek Döküm Tavada Izgara Börek   Bugün size çok kolay hazırlayacağınız ve çok kısa sürede pişen ızgara börek tarifimiz var. Izgarada pişmiş böreğin ilk kez otlusunu yemiş ve çok beğenmiştik. Çok hafif ve lezzetli olmuştu. Biz de ızgara böreği lor peynirli yaptık. Bazen insan pratik ve kolay tariflerle yemek hazırlamak istiyor. Kahvaltılarınız için kısa sürede hazırlanan bu böreği farklı içlerle de deneyebilirsiniz. Biz böreği ocak üstü döküm ızgarada yaptık. Döküm ızgarası olmayanlar tost makinesinde de deneyebilir. Diğer bir kolay börek tarifi için tavada börek tarifimize de göz atmanızı öneririz. Izgara Börek Malzemeleri 4 adet hazır yufka İç harcı için 400 gr kaşar lor peyniri Dereotu, maydanoz, taze nane (1 demet) Sos için 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı zeytinyağı 1 yumurta Izgara Börek Nasıl Yapılır Böreğin içini hazırlamak için bir kâsede böreklik peynir ve bir demet kıyılmış yeşilliği karıştıralım. Izgarayı

Güveçte Orman Kebabı

Orman Kebabı Tarifi

Orman Kebabı Nasıl Yapılır
Orman kebabı, yanında domatesli yarma buğday pilavı ve cacık. Dün bizim evde öğle yemeği menüsü bu üçlemeydi. Orman Kebabını  tek kişilik toprak güveçlerde servis yaptık. Sunumu da çok hoş oldu. 


Güveçte Orman Kebabı
Güveçte Orman Kebabı 

Güveçte Orman Kebabı
Orman Kebabı 


Orman Kebabı Malzemeleri
500 gr kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)
½  su bardağı iç bezelye
1 adet büyük boy soğan (doğranmış) veya 7-8 adet arpacık soğan
2 adet patates (küp şeklinde doğranmış)
1 adet havuç (kuşbaşı doğranmış)
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 su bardağı sıcak su
½ demet kıyılmış maydanoz

Orman Kebabı Yapılışı

Bir tencereye yağı koyup kızdıralım. Soğanları kavuralım. Kuzu etlerini tencereye koyup ocağın altını kısalım.  Tencerenin kapağı kapalı olarak önce eti pişiriniz. Et önce suyunu bırakacak sonra da bıraktığı suyu çekecek. 


Güveçte Orman Kebabı ve Bulgur Pilavı
Güveçte Orman Kebabı ve Bulgur Pilavı
Et suyunu çekince sebzeleri tencereye ekleyelim. Tuz, karabiberi ve bir su bardağı sıcak suyu da ekleyelim. Yemeğin pişmesine yakın tencerenin kapağını açarak üzerine kekik serpelim . Yemek pişince kıyılmış maydanozu da ekleyerek servis yapalım. Biz tek kişilik fırında ısıtılmış güveçlerde servis yaptık sunumu çok güzel oldu. 
Afiyet Olsun.

Orman Kebap
Orman Kebabı
Domatesli Yarma Buğday Pilavı

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

lidaki nasıl pişirilir ? ızgara lidaki tarifi

Domates Kabuğundan Salça Yapımı

evde kırma yeşil zeytin nasıl yapılır