yeni tarif

Izgara Börek

Resim
Izgara Börek Tarifi Izgarada börek Döküm Tavada Izgara Börek   Bugün size çok kolay hazırlayacağınız ve çok kısa sürede pişen ızgara börek tarifimiz var. Izgarada pişmiş böreğin ilk kez otlusunu yemiş ve çok beğenmiştik. Çok hafif ve lezzetli olmuştu. Biz de ızgara böreği lor peynirli yaptık. Bazen insan pratik ve kolay tariflerle yemek hazırlamak istiyor. Kahvaltılarınız için kısa sürede hazırlanan bu böreği farklı içlerle de deneyebilirsiniz. Biz böreği ocak üstü döküm ızgarada yaptık. Döküm ızgarası olmayanlar tost makinesinde de deneyebilir. Diğer bir kolay börek tarifi için tavada börek tarifimize de göz atmanızı öneririz. Izgara Börek Malzemeleri 4 adet hazır yufka İç harcı için 400 gr kaşar lor peyniri Dereotu, maydanoz, taze nane (1 demet) Sos için 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı zeytinyağı 1 yumurta Izgara Börek Nasıl Yapılır Böreğin içini hazırlamak için bir kâsede böreklik peynir ve bir demet kıyılmış yeşilliği karıştıralım. Izgarayı

Pazılı Peynirli Dolama Börek

Pazılı peynirli dolama börek

Pazılı peynirli dolama börek nasıl yapılır
Pazılı peynirli dolama börek tarifi
Hazır yufkalı börek tarifleri
Bizim evde pazı çok yenir. O da biraz benim sayemde oluyor. Evin annesi pazıyı bu kadar çok sevince de ailenin diğer fertleri çok da itiraz edemiyor. Hazır yufkayla yaptığım pazılı peynirli böreği çok seveceksiniz. Ege de adettir hiçbir ot atılmaz illaki bir yerlere kullanılır. Ben de böreğin içine pırasanın yeşil kısımlarını kullandım. Siz onun yerine taze soğan da kullanabilirsiniz.
Pazılı Peynirli Dolama Börek tarifi
Pazılı Peynirli Dolama Börek
Pazı yapraklarını yıkayıp ayıklarken de sert kısımlarını ayırın pazı saplarından harika bir zeytinyağlı yemek tarifimiz var. Tarife buradan ulaşabilirsiniz. Dedim ya Ege’de ot atılmaz. Çok kıymetlidir. Şimdi pazılı peynirli dolama börektarifine geçelim.

Malzemeler
4 adet hazır yufka
2 demet pazı
Böreğin içi için
300 gr rendelenmiş böreklik peynir.
2 adet pırasanın yeşil yaprakları (ince kıyılmış)
2 adet yumurta (1 adet yumurta sarısı üzerine)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
yufkalara sürmek için
1 çay bardağı süt
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kadar çekilmiş karabiber
1 çay kaşığı tuz

Pazılı peynirli dolama börek yapılışı

Fırını 180 derecede ısıtalım. Yüksek ateşte kızdırdığımız bir tavaya iki yemek kaşığı zeytinyağı koyup pırasa yapraklarını hafifçe solduralım.
Pişen pırasa yapraklarını ateşten alıp karabiberini ve tuzunu ekleyip karıştırarak soğumaya bırakalım.
Pazı yapraklarının sert kısımlarını kesip ayırdıktan sonra yıkayıp süzüp doğrayalım ve avucumuzda hafifçe mıncıklayarak solduralım. (Pazı yapraklarının sert kısımlarını atmayalım pazı sapından harika bir yemek yapabilirsiniz. Tarife buradan ulaşabilirsiniz.)
Soğumuş pırasalara pazı yapraklarını ve peyniri ekleyelim.
Yufkalara sürmek için bir kasenin içinde bir adet yumurta, iki yemek kaşığı zeytinyağı ve sütü çırparak iyice karıştıralım.
Fırın tepsisine yağlı kâğıt yerleştirelim.



Bir kat yufkayı tezgâhın üzerine yayalım ve üzerine hazırladığımız yumurtalı karışımdan sürüp, yufkanın üzerine börek içini serpiştirelim ve rulo şeklinde saralım.



Bir ucundan tutup helezon haline getirerek, tepsiye yerleştirelim.
Yufkaları bitene kadar bunu yapmaya devam edelim.




Artan sütlü yumurtalı karışımı fırça ile böreğin üzerine sürelim.
Üzerine susam ya da çörek otu serpelim.










Tepsiyi fırına sürelim.  Böreğin üstü kızarıncaya kadar 35-45 dakika arası pişirelim.
Fırını kapattıktan sonra on dakika kadar fırından çıkarmadan dinlendirelim.
Ilık olarak servis edelim.
Afiyet Olsun.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

lidaki nasıl pişirilir ? ızgara lidaki tarifi

Domates Kabuğundan Salça Yapımı

evde kırma yeşil zeytin nasıl yapılır