yeni tarif

Izgara Börek

Resim
Izgara Börek Tarifi Izgarada börek Döküm Tavada Izgara Börek   Bugün size çok kolay hazırlayacağınız ve çok kısa sürede pişen ızgara börek tarifimiz var. Izgarada pişmiş böreğin ilk kez otlusunu yemiş ve çok beğenmiştik. Çok hafif ve lezzetli olmuştu. Biz de ızgara böreği lor peynirli yaptık. Bazen insan pratik ve kolay tariflerle yemek hazırlamak istiyor. Kahvaltılarınız için kısa sürede hazırlanan bu böreği farklı içlerle de deneyebilirsiniz. Biz böreği ocak üstü döküm ızgarada yaptık. Döküm ızgarası olmayanlar tost makinesinde de deneyebilir. Diğer bir kolay börek tarifi için tavada börek tarifimize de göz atmanızı öneririz. Izgara Börek Malzemeleri 4 adet hazır yufka İç harcı için 400 gr kaşar lor peyniri Dereotu, maydanoz, taze nane (1 demet) Sos için 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı zeytinyağı 1 yumurta Izgara Börek Nasıl Yapılır Böreğin içini hazırlamak için bir kâsede böreklik peynir ve bir demet kıyılmış yeşilliği karıştıralım. Izgarayı

Çerkez Tavuğu

Çerkez tavuğu tarifi

Çerkez tavuğu nasıl yapılır
Tavuklu mezeler
Çerkez tavuğu yapmasını annemden öğrendim. Annem çerkez tavuğunu çok güzel yapar. Davet sofrası menüsünde mutlaka çerkez tavuğu olur. Annem süt kullanmaz sadece tavuk suyu kullanır. Biz daha beyaz renkli görünmesi ve biraz da farklı lezzet elde etmek açısından süt kullanıyoruz ve gerçekten de süt ayrı bir lezzet veriyor. Biz çerkez tavuğunun üzerine pratik olsun diye biberli zeytiyağı gezdirdik ancak geleneksel çerkez tavuğu için cevizin yağı çıkarılır ve üzerine biberli ceviz yağı dökülür. Annem de cevizin yağını çıkarır. Siz arzu ederseniz ceviz yağını da çıkarıp dökebilirsiniz. Ceviz yağını çıkarmak için yapışmaz tabanlı bir tavayı ocağa koyalım ve 125 gr çekilmiş cevizi ve kırmızı biberi kısık ateşte 3-4 dakika sürekli karıştırarak ısıtalım. Isının etkisiyle cevizler yağını bırakmaya başlayınca cevizleri bir tülbentin içine alıp sıkarak cevizin yağını bir kaseye çıkaralım ve çerkez tavuğunun üstüne gezdirelim.
Çerkez Tavuğu tarifi
Çerkez Tavuğu
Malzemeler
400 gr kemiksiz tavuk eti
2 dilim ekmek içi
1 çay bardağı tavuk suyu
1 çay bardağı süt
250 gr ceviz içi (ince çekilmiş)
Tuz Karabiber
1 diş sarımsak
Üzerine
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Tuz

Çerkez tavuğu yapılışı


Tavuğu haşlayıp tavuk suyu elde edelim. Tavuk suyu tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Tavuk suyunu süzüp tavukları ayrı bir tabağa, suyunu bir kaseye alalım.
Haşlanmış tavuk etlerini varsa derisinden ayırıp etlerini iyice didikleyelim.
Bir kaseye sütü koyalım ve iki dilim ekmek içini ıslatalım.
Islattığımız ekmek içlerini hafifçe sıkıp bir kaseye alalım.
Ceviz içlerini ekleyelim.
Tavuk suyu ekleyerek karıştırmaya devam edelim.
Tavuk etlerinin üzerine hazırladığınız karışımı döküp, macun kıvamına gelene kadar iyice karıştıralım.
Servis tabağına alalım.
Biberli ceviz yağını hazırlayıp üzerine gezdirelim.(Ceviz yağını çıkarmak için yapışmaz tabanlı bir tavayı ocağa koyalım ve 125 gr çekilmiş cevizi ve kırmızı biberi kısık ateşte 3-4 dakika sürekli karıştırarak ısıtalım. Isının etkisiyle cevizler yağını bırakmaya başlayınca cevizleri bir tülbentin içine alıp sıkarak cevizin yağını bir kaseye çıkaralım ve çerkez tavuğunun üstüne gezdirelim.)
İstediğiniz şekilde süsleyerek yapalım.

Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

lidaki nasıl pişirilir ? ızgara lidaki tarifi

Domates Kabuğundan Salça Yapımı

evde kırma yeşil zeytin nasıl yapılır