yeni tarif

Izgara Börek

Resim
Izgara Börek Tarifi Izgarada börek Döküm Tavada Izgara Börek   Bugün size çok kolay hazırlayacağınız ve çok kısa sürede pişen ızgara börek tarifimiz var. Izgarada pişmiş böreğin ilk kez otlusunu yemiş ve çok beğenmiştik. Çok hafif ve lezzetli olmuştu. Biz de ızgara böreği lor peynirli yaptık. Bazen insan pratik ve kolay tariflerle yemek hazırlamak istiyor. Kahvaltılarınız için kısa sürede hazırlanan bu böreği farklı içlerle de deneyebilirsiniz. Biz böreği ocak üstü döküm ızgarada yaptık. Döküm ızgarası olmayanlar tost makinesinde de deneyebilir. Diğer bir kolay börek tarifi için tavada börek tarifimize de göz atmanızı öneririz. Izgara Börek Malzemeleri 4 adet hazır yufka İç harcı için 400 gr kaşar lor peyniri Dereotu, maydanoz, taze nane (1 demet) Sos için 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı zeytinyağı 1 yumurta Izgara Börek Nasıl Yapılır Böreğin içini hazırlamak için bir kâsede böreklik peynir ve bir demet kıyılmış yeşilliği karıştıralım. Izgarayı

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi

Kremalı mantar çorbası

Kremalı mantar çorbası nasıl yapılır
Mantar çorbası tarifleri
Geçen hafta oldukça soğuk günler geçirdik. Böyle olunca da hemen her gün çorba içtik. Kremalı mantar çorbası da geçen hafta bizim evde pişen çorbalardan birisiydi.  Kremalı mantar çorbası yaparken kremayı çorbaya son anda ekleyelim ya da servis sırasında çorba kâselerine birer kaşık koyalım. Bunu, kremayı kaynatmamak için yapıyoruz. Kremanın kaynamaması lezzetini daha yoğun algılamak için iyi bir yöntemdir ve biz genellikle böyle yaparız.
Mantar Çorbası Tarifi
Kremalı Mantar Çorbası 
Malzemeler
400 gr kültür mantarı
1 küçük kuru soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı un
1 kutu krema
1/2 limonun suyu
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
Tuz
2 litre et suyu

Kremalı mantar çorbası yapılışı




Mantarları temizleyip ince doğrayalım. Soğanı rendeleyelim.
Çorba tenceresine tereyağı ve zeytinyağını koyalım.
Yağ kızınca soğanı koyup kısık ateşte kavuralım.
Mantarları da ekleyelim ve ara sıra karıştırarak soteleyelim. Mantarları sotelerken birkaç damla limon suyu da ilave ederseniz mantarların kararmasını önlemiş olursunuz.
Baharatları da koyduktan sonra et suyunu ekleyip kaynatalım.Mantarları kaynatırken tencereye bir adet defne yaprağı eklemek iyi bir fikir olabilir.
Çorbanın terbiyesini yapmak için bir kâsede yumurtayı çırpalım; un ve limon suyunu ekleyerek homojen bir karışım elde edinceye kadar çırpmaya devam edelim.
Mantarların pişmesine yakın tencereye terbiyeyi çorbanın kesilmemesi için yavaş yavaş karıştırarak ekleyelim.
Kremalı Mantar Çorbası
Mantar Çorbası 
Beş dakika daha kaynattıktan sonra kremayı ekleyelim ve karıştırdıktan sonra servis yapalım.
Afiyet Olsun.
Mantar çorbası çeşitleri
Kremalı mantar çorbası




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

lidaki nasıl pişirilir ? ızgara lidaki tarifi

Domates Kabuğundan Salça Yapımı

evde kırma yeşil zeytin nasıl yapılır