yeni tarif

Izgara Börek

Resim
Izgara Börek Tarifi Izgarada börek Döküm Tavada Izgara Börek   Bugün size çok kolay hazırlayacağınız ve çok kısa sürede pişen ızgara börek tarifimiz var. Izgarada pişmiş böreğin ilk kez otlusunu yemiş ve çok beğenmiştik. Çok hafif ve lezzetli olmuştu. Biz de ızgara böreği lor peynirli yaptık. Bazen insan pratik ve kolay tariflerle yemek hazırlamak istiyor. Kahvaltılarınız için kısa sürede hazırlanan bu böreği farklı içlerle de deneyebilirsiniz. Biz böreği ocak üstü döküm ızgarada yaptık. Döküm ızgarası olmayanlar tost makinesinde de deneyebilir. Diğer bir kolay börek tarifi için tavada börek tarifimize de göz atmanızı öneririz. Izgara Börek Malzemeleri 4 adet hazır yufka İç harcı için 400 gr kaşar lor peyniri Dereotu, maydanoz, taze nane (1 demet) Sos için 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı zeytinyağı 1 yumurta Izgara Börek Nasıl Yapılır Böreğin içini hazırlamak için bir kâsede böreklik peynir ve bir demet kıyılmış yeşilliği karıştıralım. Izgarayı

Fırında Kabak Mücver Tarifi

Fırında kabak mücveri

Açık kabak böreği
Kabak mücveri
Fırında kabak mücver hem sağlıklı hem de lezzetli bir yemek. Çalışan bayanlar için de oldukça pratik bir yemek. Kolay ve nefis yemeklerden fırında kabak mücveri börek lezzetinde oluyor. Aynı zamanda bu yemek açık kabak böreği diye de adlandırılıyor. Bu kez yemeği kızımız yaptı. Yoğun bir çalışma temposu olan kızımız hafta içinde özellikle kolay ve nefis tariflerimizi uyguluyor. Hafta sonunda daha özel tarifleri seçiyor.

fırında kabak mücveri

Malzemeler
500 gr kabak
2 yumurta
4-5 yemek kaşığı un
100 gr rendelenmiş beyaz veya tulum peyniri
4-5 sap taze soğanın yeşil kısımları
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
½ demet kıyılmış dereotu
Galeta unu

Fırında kabak mücveri nasıl yapılır

açık kabak böreği

Fırını 200 derecede ısıtalım.
Taze soğanların yeşil saplarını kıyalım.
Kabakları rendeleyip tülbent içinde sıkarak fazla suyunu alalım ve derin bir kase içerisine koyalım.
Yumurtaları çırpalım. Çırpılmış yumurta, soğan, peynir, tuz, karabiber arzu ederseniz pul biber ve dereotunu kabaklara ekleyelim.
Unu da karışıma ekleyip karıştıralım.
Tepsinin tabanına zeytinyağı sürelim ve galeta ununu serpelim.
Kabak karışımını tepsiye yayalım. Üzerine galeta unu serpip fırına verelim.
Fırının en alt katında 45 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet Olsun.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

lidaki nasıl pişirilir ? ızgara lidaki tarifi

Domates Kabuğundan Salça Yapımı

evde kırma yeşil zeytin nasıl yapılır