yeni tarif

Izgara Börek

Resim
Izgara Börek Tarifi Izgarada börek Döküm Tavada Izgara Börek   Bugün size çok kolay hazırlayacağınız ve çok kısa sürede pişen ızgara börek tarifimiz var. Izgarada pişmiş böreğin ilk kez otlusunu yemiş ve çok beğenmiştik. Çok hafif ve lezzetli olmuştu. Biz de ızgara böreği lor peynirli yaptık. Bazen insan pratik ve kolay tariflerle yemek hazırlamak istiyor. Kahvaltılarınız için kısa sürede hazırlanan bu böreği farklı içlerle de deneyebilirsiniz. Biz böreği ocak üstü döküm ızgarada yaptık. Döküm ızgarası olmayanlar tost makinesinde de deneyebilir. Diğer bir kolay börek tarifi için tavada börek tarifimize de göz atmanızı öneririz. Izgara Börek Malzemeleri 4 adet hazır yufka İç harcı için 400 gr kaşar lor peyniri Dereotu, maydanoz, taze nane (1 demet) Sos için 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı zeytinyağı 1 yumurta Izgara Börek Nasıl Yapılır Böreğin içini hazırlamak için bir kâsede böreklik peynir ve bir demet kıyılmış yeşilliği karıştıralım. Izgarayı

lidaki nasıl pişirilir ? ızgara lidaki tarifi

Izgara lidaki nasıl yapılır

Lidaki Izgara

En lezzetli lidaki nasıl pişirilir

Izgara Lidaki tarifimiz tüm balık severler için. Lidaki balığı Ege’nin en sevilen balıklarından çipuranın küçüğüne verilen isim. Balık mevsiminin gelmesiyle birlikte sofralarımız balıklarla şenlendi. Cumartesi günü İzmir’de yazdan kalma bir hava vardı. Tam da pastırma yazı denilen havalardan… Biz de Mavişehir’deki Balıkçı Barınağı’na gittik. Biraz yürüyüşten sonra deniz kenarında balıkçı kahvesinde kahvelerimizi içtik. Dönüşte barınaktaki balıkçı tezgahlarındaki tazecik lidaki balıklarını görünce dayanamayıp aldık. Bize göre beyaz etli lidaki balığı çok lezzetli bir balık. Biz bu balığın en çok ızgarasını seviyoruz. Lidaki balığı alırken bir porsiyon için en az iki adet balık alın. Lidakiyi çipura gibi pişirebilirsiniz. Daha önce ızgarada çipura pişirmenin püf noktalarını paylaşmıştık. Bir göz atmak isterseniz buradan ulaşabilirsiniz. 
lidaki ızgara
ızgara lidaki 


Malzemeler
8 adet lidaki
Sızma zeytinyağı
Deniz tuzu
Kırmızı soğan
Limon




Izgara Lidaki Balık Nasıl Yapılır

Balıkları iyice temizledikten sonra kağıt havlu ile nemini alalım.
Karın boşluklarını ve her iki tarafını tuzlayalım.
Ocak üstü ızgarayı yüksek ateşte on dakika kadar kızdıralım. Biz döküm ızgarada yapıyoruz.
Izgara kızdıktan sonra ocağı kısalım.
Balıkları fırça ile hafifçe yağlayalım.
Balıkların her iki tarafını yaklaşık 3-4 dakika ızgarada pişirelim.
Beğendiğiniz salata veya garnitürle sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Domates Kabuğundan Salça Yapımı

evde kırma yeşil zeytin nasıl yapılır