yeni tarif

Izgara Börek

Resim
Izgara Börek Tarifi Izgarada börek Döküm Tavada Izgara Börek   Bugün size çok kolay hazırlayacağınız ve çok kısa sürede pişen ızgara börek tarifimiz var. Izgarada pişmiş böreğin ilk kez otlusunu yemiş ve çok beğenmiştik. Çok hafif ve lezzetli olmuştu. Biz de ızgara böreği lor peynirli yaptık. Bazen insan pratik ve kolay tariflerle yemek hazırlamak istiyor. Kahvaltılarınız için kısa sürede hazırlanan bu böreği farklı içlerle de deneyebilirsiniz. Biz böreği ocak üstü döküm ızgarada yaptık. Döküm ızgarası olmayanlar tost makinesinde de deneyebilir. Diğer bir kolay börek tarifi için tavada börek tarifimize de göz atmanızı öneririz. Izgara Börek Malzemeleri 4 adet hazır yufka İç harcı için 400 gr kaşar lor peyniri Dereotu, maydanoz, taze nane (1 demet) Sos için 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı zeytinyağı 1 yumurta Izgara Börek Nasıl Yapılır Böreğin içini hazırlamak için bir kâsede böreklik peynir ve bir demet kıyılmış yeşilliği karıştıralım. Izgarayı

Taze soğanlı pişi

Taze soğanlı pişi tarifi

Soğanlı pişi
Karbonatlı pişi nasıl yapılır
Kahvaltılık pişi tarifi
Değişik bir kahvaltılık arıyorsanız taze soğanlı pişi tarifimiz tam size göre. Hamur işlerini mümkün olduğu kadar ölçülendirerek yapıyoruz. Ancak yoğurdun sulu veya koyu olması bu tarifimizde un ölçüsünü değiştireceği için hamurun kıvamını unu veya yoğurdu artırarak ayarlanması gerekebilir. Hamur kulak memesinden daha yumuşak bir hamur olması gerekiyor. Hamura şekil verirken elinize yapışmaması için elinizi yağlamanızı öneririz.
Biz minik toplar şeklinde yapmayı tercih ettik, siz zevkinize göre yapın. Zaman darlığından ben pişi hamurunu karbonat kullanarak kabarttım, zamanınız varsa siz hamuru mayalandırarak da yapabilirsiniz. Hatta öylesi daha lezzetli oluyor.
soğanlı pişi
Taze soğanlı pişi



Taze soğanlı pişi için gerekli malzemeler

200 ml lik su bardağı ile ölçülendirilmiştir.
5-6 adet taze soğanın sadece yeşil kısımları
½ demet taze nane
2 çorba kaşığı sıvı yağ
3 su bardağı kadar un
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı karbonat (5 gr)
Tuz
Kızartma için sıvı yağ

5-6 adet soğanın yeşil sap kısımlarını yıkayıp ince doğrayalım.
Taze nane yapraklarını yıkayıp bıçakla kıyalım.
Bir tavada iki çorba kaşığı yağı kızdırıp soğanları hafifçe soteleyelim.
Tavayı soğuması için bir kenara alalım
Bir kaba üç su bardağı unu koyalım ve unun ortasını açıp yoğurt ve karbonatı ekleyelim.
Yeşil soğan, kıyılmış nane ve tuzu da ekledikten sonra hamuru yoğuralım.
Hamurun yumuşak bir kıvamda olması gerekiyor.
Gerekirse yoğurt veya un ekleyerek yumuşak bir kıvama getirelim.
Yoğurduğunuz hamuru parmak köfte şekline getirin. 
Taze soğanlı pişi
soğanlı pişi
Kızgın yağa girince kabarıp top gibi oluyorlar. Hamur yumuşak olduğu için elinize yapışacaktır. Yapışmaması için elimizi yağlayalım.
Tavaya bol yağ koyalım iyice kızınca pişileri atıp kızartalım.

Afiyet Olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

lidaki nasıl pişirilir ? ızgara lidaki tarifi

Domates Kabuğundan Salça Yapımı

evde kırma yeşil zeytin nasıl yapılır