yeni tarif

Izgara Börek

Resim
Izgara Börek Tarifi Izgarada börek Döküm Tavada Izgara Börek   Bugün size çok kolay hazırlayacağınız ve çok kısa sürede pişen ızgara börek tarifimiz var. Izgarada pişmiş böreğin ilk kez otlusunu yemiş ve çok beğenmiştik. Çok hafif ve lezzetli olmuştu. Biz de ızgara böreği lor peynirli yaptık. Bazen insan pratik ve kolay tariflerle yemek hazırlamak istiyor. Kahvaltılarınız için kısa sürede hazırlanan bu böreği farklı içlerle de deneyebilirsiniz. Biz böreği ocak üstü döküm ızgarada yaptık. Döküm ızgarası olmayanlar tost makinesinde de deneyebilir. Diğer bir kolay börek tarifi için tavada börek tarifimize de göz atmanızı öneririz. Izgara Börek Malzemeleri 4 adet hazır yufka İç harcı için 400 gr kaşar lor peyniri Dereotu, maydanoz, taze nane (1 demet) Sos için 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı zeytinyağı 1 yumurta Izgara Börek Nasıl Yapılır Böreğin içini hazırlamak için bir kâsede böreklik peynir ve bir demet kıyılmış yeşilliği karıştıralım. Izgarayı

Cevizli kabak tatlısı tarifi

Cevizli kabak tatlısı

Kabak tatlısı tarifi
Fırında kabak tatlısı
Bal kabağıile yapılan kabak tatlısı bol cevizli çok güzel oluyor. Fırınlanmış kabak tatlısı kolay yapımı ve nefis tadı ile kışın en sevilen tatlılarının arasında. Kabak tatlısının fırınlanması sırasında üzerine toz şeker serperek fırınlarsanız kabakların üzerinde karamelize olan şeker bu tatlıya çok farklı egzotik bir lezzetkatıyor.
kabak tatlısı
Cevizli kabak tatlısı
Malzemeler
1 kg bal kabağı
2 su bardağı toz şeker (yaklaşık 500 gr)
1 çay bardağı su
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 adet tarçın çubuğu
Birkaç adet tane karanfil

Balkabağı tatlısı yapılışı

Kabağın kabuklarını soyup kabaca ama mümkün olduğunca eşit boyutlarda dilimleyelim.
Dilimlediğimiz kabakları bir tencereye alalım.
Üzerine toz şekeri ve bir çay bardağı suyu ekleyelim.
Tarçın çubuğu ve karanfil tanelerini de ekledikten sonra birlikte yaklaşık on dakika kaynatalım.
Kabaklar yumuşayıp kıvama gelince tarçın çubuğunu çıkararak fırına dayanıklı bir kaba tek kat halinde yerleştirelim.
250 derecede ısıtılmış fırında şurubu koyulaşıp kabakların üzeri karamelize olana kadar bekleyelim.
kabak tatlısı
Cevizli kabak tatlısı 
Soğuduktan sonra üzerine cevizleri serpip servis yapalım.
Afiyet Olsun. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

lidaki nasıl pişirilir ? ızgara lidaki tarifi

Domates Kabuğundan Salça Yapımı

evde kırma yeşil zeytin nasıl yapılır