yeni tarif

Izgara Börek

Resim
Izgara Börek Tarifi Izgarada börek Döküm Tavada Izgara Börek   Bugün size çok kolay hazırlayacağınız ve çok kısa sürede pişen ızgara börek tarifimiz var. Izgarada pişmiş böreğin ilk kez otlusunu yemiş ve çok beğenmiştik. Çok hafif ve lezzetli olmuştu. Biz de ızgara böreği lor peynirli yaptık. Bazen insan pratik ve kolay tariflerle yemek hazırlamak istiyor. Kahvaltılarınız için kısa sürede hazırlanan bu böreği farklı içlerle de deneyebilirsiniz. Biz böreği ocak üstü döküm ızgarada yaptık. Döküm ızgarası olmayanlar tost makinesinde de deneyebilir. Diğer bir kolay börek tarifi için tavada börek tarifimize de göz atmanızı öneririz. Izgara Börek Malzemeleri 4 adet hazır yufka İç harcı için 400 gr kaşar lor peyniri Dereotu, maydanoz, taze nane (1 demet) Sos için 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı zeytinyağı 1 yumurta Izgara Börek Nasıl Yapılır Böreğin içini hazırlamak için bir kâsede böreklik peynir ve bir demet kıyılmış yeşilliği karıştıralım. Izgarayı

Fırında baharatlı patates kızartması

Fırında baharatlı patates kızartması nasıl yapılır

Fırında patates kızartması
Garnitür ana yemeğin tamamlayıcısıdır ve bize göre en az ana yemek kadar önemlidir. Et, tavuk ve balığın yanına sık sık yaptığımız bir garnitür tarifi vermek istiyoruz. Fırında baharatlı patates kızartması hem çok lezzetli hem de sağlıklı bir garnitür. Bu kez baharat seçimi yaparken baharatların içinde en belirgin olanını kurutulmuş kereviz yaprağı olarak seçtik. Kereviz aldığınız zaman yeşil yapraklarının fazla kısmını kurutup çorba ve diğer yemeklerde kullanabilirsiniz. Harika oluyor. 
Fırında patates kızartması
Fırında baharatlı patates kızartması
Malzemeler
500 gr patates
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kurutulmuş kereviz yaprağı
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 dal taze biberiye (kıyılmış) yoksa kurutulmuş biberiye
1 fiske kuru yaprak kekik
1 çay kaşığı acı pul biber (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı kurutulmuş fesleğen
Tuz

Yapılışı

Fırını 200 derecede ısıtalım.
Patatesleri yıkayıp kabuklarını soyup yıkayalım.
Yarım santimetre kalınlığında halkalar halinde doğrayalım.

Çukur bir kapta patatesleri, zeytinyağı ve tüm baharatlar ile harmanlayalım.
Uygun bir fırın kabına pişirme kağıdı serelim ve patatesleri kaba yayalım.
30- 35 dakika kadar patatesler kızarana kadar pişirelim.

Afiyet Olsun.
Fırında baharatlı patates kızartması tarifi


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

lidaki nasıl pişirilir ? ızgara lidaki tarifi

Domates Kabuğundan Salça Yapımı

evde kırma yeşil zeytin nasıl yapılır