yeni tarif

Izgara Börek

Resim
Izgara Börek Tarifi Izgarada börek Döküm Tavada Izgara Börek   Bugün size çok kolay hazırlayacağınız ve çok kısa sürede pişen ızgara börek tarifimiz var. Izgarada pişmiş böreğin ilk kez otlusunu yemiş ve çok beğenmiştik. Çok hafif ve lezzetli olmuştu. Biz de ızgara böreği lor peynirli yaptık. Bazen insan pratik ve kolay tariflerle yemek hazırlamak istiyor. Kahvaltılarınız için kısa sürede hazırlanan bu böreği farklı içlerle de deneyebilirsiniz. Biz böreği ocak üstü döküm ızgarada yaptık. Döküm ızgarası olmayanlar tost makinesinde de deneyebilir. Diğer bir kolay börek tarifi için tavada börek tarifimize de göz atmanızı öneririz. Izgara Börek Malzemeleri 4 adet hazır yufka İç harcı için 400 gr kaşar lor peyniri Dereotu, maydanoz, taze nane (1 demet) Sos için 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı zeytinyağı 1 yumurta Izgara Börek Nasıl Yapılır Böreğin içini hazırlamak için bir kâsede böreklik peynir ve bir demet kıyılmış yeşilliği karıştıralım. Izgarayı

Kadayıflı Tavuk

Porsiyonluk kadayıflı tavuk

Fırında kadayıflı tavuk
tavuklu kadayıf dolması
tavuk yemekleri
tavuklu tarifler
Bu yıl, lezzet beşlisi ekibi olarak sevgililer günü teması için sevgililer gününden önce toplandık. Sevgililer günü temalı soframızda ev sahibimiz Ihlamurcum bize ana yemek olarak porsiyonluk kadayıflı tavuk hazırlamıştı. Konsepte uygun, kalıp kaselerde hazırlayıp servis ettiği kadayıflı tavuğa bayıldık. Hem sunum hem de lezzet açısından gönüllerimizde taht kurdu. 
Sevgililer günü sabahı eşim benden önce kalkıp bana çok güzel çiçekler almış. Güne rengarenk çiçekleri görerek başlamak beni çok mutlu etti. Ben de akşama eşime güzel bir sofra kurmaya karar verdim. Kadayıflı tavuğun yanına sadece mevsim salatası ve fırında baharatlı patates kızartması yaptım.  Çok sade, sağlıklı ve lezzetli bir menü oldu. Kadayıflı tavukları pişirirken iki farklı yöntem kullandım. Birinci yöntemde kaselerde hazırladığım kadayıflı tavuğu, kaseyi ters çevirerek çıkardım ve yağlı kağıt yerleştirdiğim tepsiyle fırına sürdüm. İkinci yöntemde fırınlanabilir sufle kalıplarında hazırlayıp tek tek pişirdim. İkinci yöntem daha kolay ve pratik oldu. 
Fırında kadayıflı tavuk
Fırında kadayıflı tavuk
Malzemeler
750 gr kemiksiz tavuk but (minik kuşbaşı halinde doğranmış)
400 ger tel kadayıf
50 gr tereyağı
1 çorba kaşığı buğday nişastası
Dilim cheddar peynir
Kurutulmuş fesleğen
1 çay kaşığı tuz
Taze çekilmiş karabiber
2 çorba kaşığı zeytinyağı

Kadayıflı Tavuk Yapılışı


Tavukları, yıkayıp suyunu süzdükten sonra mutfak havlusu ile kurulayalım.
Bir tavada zeytinyağını kızdıralım tavukları ekleyelim ve yüksek ateşte mühürledikten sonra kısık ateşte pişirelim.
Nişastayı bir su bardağı su ile sulandırıp pişen tavuklara karıştırarak ekleyelim. Kıvam alana kadar kısık ateşte kaynatalım.
Ocaktan almadan önce kurutulmuş fesleğen, tuz ve taze çekilmiş karabiber ekleyip ocağı söndürelim.
Tereyağını yakmadan eritelim.
Bir tepsiye tel kadayıfı koyup üzerinde tereyağını gezdirelim.
Elimizle didikleyerek yağı, kadayıfa güzelce yedirelim.



Bir kasenin tabanına ve kenarlarına kadayıfı yaydırıp elimizle bastırarak çanak şekline getirelim.
Kasenin tabanına bir dilim cheddar peyniri yerleştirelim.
Peynirin üzerine tavuk soteyi ekleyelim.
Üzerini tekrar kadayıfla kapatalım.  
Fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirelim.
kaselerin içinde hazırladığımız içi tavuk doldurulmuş kadayıf dolmalarını kaseyi ters çevirerek çıkaralım ve tepsiye yerleştirelim.




Sufle kabına koyarsanız bu işlemi yapmaya gerek yok.
200 derecede ısıtılmış fırında turbo ayarda pişirelim.
Fırında kadayıflı tavuk
Fırında tavuklu kadayıflı dolması
Eğer sufle kabında pişirdiyseniz servis tabağına ters çevirin.  
Tepside pişenleri servis tabağına alıp servis yapalım.
Afiyet Olsun.
Kadayıflı tavuk nasıl yapılır
Hepsi Nefis

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

lidaki nasıl pişirilir ? ızgara lidaki tarifi

Domates Kabuğundan Salça Yapımı

evde kırma yeşil zeytin nasıl yapılır