yeni tarif

Izgara Börek

Resim
Izgara Börek Tarifi Izgarada börek Döküm Tavada Izgara Börek   Bugün size çok kolay hazırlayacağınız ve çok kısa sürede pişen ızgara börek tarifimiz var. Izgarada pişmiş böreğin ilk kez otlusunu yemiş ve çok beğenmiştik. Çok hafif ve lezzetli olmuştu. Biz de ızgara böreği lor peynirli yaptık. Bazen insan pratik ve kolay tariflerle yemek hazırlamak istiyor. Kahvaltılarınız için kısa sürede hazırlanan bu böreği farklı içlerle de deneyebilirsiniz. Biz böreği ocak üstü döküm ızgarada yaptık. Döküm ızgarası olmayanlar tost makinesinde de deneyebilir. Diğer bir kolay börek tarifi için tavada börek tarifimize de göz atmanızı öneririz. Izgara Börek Malzemeleri 4 adet hazır yufka İç harcı için 400 gr kaşar lor peyniri Dereotu, maydanoz, taze nane (1 demet) Sos için 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı zeytinyağı 1 yumurta Izgara Börek Nasıl Yapılır Böreğin içini hazırlamak için bir kâsede böreklik peynir ve bir demet kıyılmış yeşilliği karıştıralım. Izgarayı

misket köfte ile çiftlik kebabı tarifi

çiftlik kebabı tarifi

çiftlik kebabı nasıl yapılır
sebzeli kebap tarifi
sebzeli mitite köfte
köfte tarifleri
Çiftlik kebabı, herhalde çok geniş kapsamlı bir yemek adı. Tıpkı, onu hazırlayan kasaba göre kasap köftenin reçetesi nasıl değişiyorsa, çiftlik kebabı da öyle zannediyorum. Herkes kendi sebze birleşimleriyle kendi çiftlik kebabını yapıyor. Burada tek ortak nokta yemeğin en basit yahni yöntemiyle pişirilmesi olsa gerek. Ben en klasik sebze birleşimi olan bezelye, havuç ve patates kullandım. Kuzu eti kullanmak yerine de küçük misket köfteler kullandım. Siz damak tadı tercihlerinize göre farklı sebzeler kullanabilirsiniz. Köfte yerine de ister kuzu eti, isterseniz de tavuk eti kullanın.
çiftlik kebabı tarifi
misket köfte ile çiftlik kebabı
Malzemeler:

Köfte için:
500gr. Dana-kuzu karışık kıyma (iki kere çekilmiş)
1 çay bardağı galeta unu
1 adet yumurta
4-5 diş sarımsak (dövülmüş)
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı tuz
Un
Sebzeleri
½  su bardağı bezelye
8-10 adet arpacık soğan
1 büyük patates (tavla zarı gibi doğranmış)
1 havuç (tavla zarı gibi doğranmış)
1 adet kapya biber (küçük doğranmış)
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 adet defne yaprağı
½ demet kıyılmış maydanoz

yapılışı


Büyük bir kaba kıymayı koyalım, sonra yumurta, galeta unu, sarımsak ve baharatları ekleyelim.
Köfteyi iyice yoğurduktan sonra cevizden küçük toplar yapın.
Bir tepsiye bir su bardağı kadar un serpelim.
Köfteleri unlu tepsiye koyup, köfteler una bulanana kadar tepsiyi dairesel hareketlerle ileri geri sallayalım.
Diğer tarafta yemeği hazırlayacağımız tencereye yağı koyarak orta ateşte kızdıralım.
Arpacık soğanlarını kavuralım.
Soğanlar kavrulunca sebzeleri ekleyelim.
Soğanlar ve sebzelerle birlikte salçayı da ekledikten sonra iki üç dakika karıştırarak soteleyelim.
Tuz, defneyaprağı ve karabiberi ekledikten sonra iki su bardağı kaynar su ekleyip kaynamaya bırakalım.
misket köfte
çiftlik kebabı
Kanamaya başladıktan sonra köfteleri ekleyelim ve tekrar kaynamasın bekleyelim.
Yaklaşık yirmi dakika sebzeler yumuşayana ve köfteler pişene kadar orta ateşte pişirelim. Sebzeler yumuşayana kadar su eklemeniz gerekirse az az kaynar su ekleyebilirsiniz.
Yemeğin pişmesine yakın kekik ekleyelim.
Yemeğimiz pişince kıyılmış maydanozu da ekleyip karıştırarak tencerenin kapağını kapatıp ılıyana kadar bekleyelim.
Ilık olarak servis yapalım.
Afiyet olsun


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

lidaki nasıl pişirilir ? ızgara lidaki tarifi

evde kırma yeşil zeytin nasıl yapılır

Napoliten Sos- ( İtalyan Sosu)